Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Імпланти або дива сучасної стоматології

Залиште оцінку
(1 голос)
Імпланти або дива сучасної стоматології

Донедавна більшість наших співвітчизників з великою пересторогою ставилася до відвідування стоматолога. Але, часи змінюються і сучасна стоматологія – це галузь медицини, яка використовує інноваційні методи лікування, що гарантують стовідсотковий результат і відсутність больових відчуттів.

Що таке імплант і коли проводять імплантацію?

Імплант у перекладі з латині – «внутрішньо вживлений», а імплантація – сучасний метод відновлення зубного ряду. Іншими словами імплант можна назвати штучним коренем, який фіксується у щелепі за допомогою спеціально розробленої технології. Тобто вдаватися до імплантації варто лише в тому випадку, коли «рідний» зуб відсутній з якихось причин.

Після того, як імплант вживлюється у щелепу, на ньому кріпиться коронка. Матеріал коронки клієнт обирає у ході консультації з лікарем. Це може бути кераміка, металокераміка, цирконій і т.д. Не останню роль у виборі матеріалу коронки відіграє і фінансовий аспект. Тому в цій статті ми не будемо зупинятися на їхніх перевагах і недоліках.

Особливості процедури виживлення імпланта

Перші експерименти з імплантації було проведено близько 40 років тому. З кожним роком з’являються нові матеріали та інструменти, але основні принципи цієї процедури залишаються незмінними. Як і раніше, імплантація гарантує:

  • якісне протезування будь-якої кількості зубів;
  • тривалу гарантію;
  • естетичну привабливість відновленого зубного ряду;
  • мінімальне пошкодження десни;
  • короткий період реабілітації.

Якщо говорити про показання для встановлення зубного імпланта, то ця процедура має, перш за все, зацікавити тих пацієнтів, які вже втратили зуб або планують його видаляти. У будь-якому випадку остаточне рішення можна приймати лише після того, як буде зроблено комп’ютерну томографію і стоматолог ознайомиться зі станом ваших зубів.

Що ж стосується самої процедури підготовки до вживляння імпланта, то студенти технічних факультетів часто говорять про аналогію зі звичайним різьбовим з’єднанням. З подробицями можна ознайомитися на цьому відео:

Як і будь-який інший метод лікування, імплантація має певні недоліки. Найчастіше у цьому контексті згадуються достатньо висока вартість процедури і тривалий підготовчий період. Втім, коли мова йде про здоров’я, то не варто зациклюватися на фінансових і часових втратах.

Протипоказання і застереження

Протипоказання для проведення імплантації є стандартними – хронічні хвороби різних органів, пухлини, проблеми із згуртуванням крові, наркоманія, алкоголізм і т.д. Проте, як показує практика, головна проблема знаходиться у нас у голові. Зберегти свої «рідні» зуби та імпланти у робочому стані можна дотримуючись елементарних норм і правил гігієни. У противному випадку – жоден лікар чи засіб не допоможуть вам.

Тож, любіть себе і піклуйтеся про своє здоров’я, бо ви – найкращі!

Статтю підготовлено за матеріалами iStomatolog. Дякуємо за співпрацю.

Media

https://www.youtube.com/watch?v=ZoCB85eCHfc

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG