Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Банківські депозити – переваги і недоліки

Залиште оцінку
(1 голос)
Банківські депозити – переваги і недоліки

Банківські установи на сьогодні пропонують цілу низку послуг, які користуються популярністю серед самих різноманітних верств населення. Зокрема, результати соціологічних досліджень засвідчують, що чимало наших співвітчизників розміщують депозити в банках України. Спробуємо з’ясувати, чим саме приваблюють українців депозитні рахунки і які ризики можуть супроводжувати їх відкриття.

Ви відпочиваєте – гроші працюють

Це найбільш очевидна перевага зберігання коштів на депозитному рахунку. Достатньо лише принести гроші до банківської установи і далі настає приємний період очікування нарахування відсотків на ваш внесок. Само собою – чим більший розмір депозиту – тим більший приріст вашого капіталу.

При цьому слід враховувати, що на сьогодні діє чимало різних видів депозитів, які відрізняються термінами і особливостями розміщення коштів. Тому варто детально ознайомитися зі всіма існуючими пропозиціями, щоб знайти найбільш прийнятний варіант. Універсальної інструкції тут просто не може бути. Хтось віддає перевагу гривневому депозиту, для когось набагато цікавіше зберігати заощадження у валюті і т.д.

Для того, щоб з’ясувати переваги і недоліки різних депозитних програм варто скористатися послугами спеціального калькулятора. З його допомогою можна досить швидко знайти найбільш оптимальний термін і умови оформлення депозиту.

Які гарантії?

Головна і єдина гарантія повернення вашого вкладу та нарахованих відсотків – участь банківської установи у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб, підтверджена офіційним свідоцтвом. Будь-які інші «гарантії» різноманітних фондів і інституцій, у тому числі «європейських». у більшості випадків є фальшивкою. Так само не варто вірити запевненням в отриманні нереальних відсотків (100-200%) з депозиту і будь-яким іншим фантастичним обіцянкам.

У будь-якому випадку слід пам’ятати, що інвестування коштів – це ризикова процедура і ніхто не може дати стовідсоткову гарантію їх повернення і примноження. Особливо в наші буремні часи, коли постійно відбуваються зміни і доповнення чинного законодавства.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG