Студентські шлюби – найміцніші

Залиште оцінку
(2 голосів)
Студентські шлюби – найміцніші

Численні соціологічні дослідження засвідчують, що шлюби, укладені студентами під час навчання в університеті або одразу після завершення навчання, вважаються найміцнішими. Звичайно, за винятком тих, які розпадаються за кілька місяців, а то й тижнів. Такі приклади є також досить поширеними і пояснюються легковажним ставленням частини молоді до зміни соціального статусу і необхідності жити не лише своїми інтересами, а й враховувати забаганки своєї «половинки».

Зазвичай, поповнення студентських сімей відбувається дуже швидко. І, якщо молоді люди свідомо вирішили створити сім’ю, то їх не злякають різноманітні побутові труднощі й проблеми. Тим паче, що сьогодні набагато простіше їх вирішувати, ніж два чи три десятиліття тому. Скажімо, постільна білизна для немовлят, дитяче харчування чи дитячі візочки вже досить давно стали доступними для молодих батьків. Більше того – сучасні виробники перетворюють ту ж білизну у справжні вироби мистецтва, які приносять задоволення і малюкам, і їх матусям та бабусям, які навіть мріяти не могли про подібні шедеври.

Громадянські шлюби

Громадянські шлюби – це ще одне ноу-хау третього тисячоліття. Якщо в минулому столітті юридичне оформлення стосунків вважалося обов’язковою процедурою для переважної більшості пар, то сьогодні ситуація змінилася кардинально. Чимало студентів вважають, що офіційний штамп у паспорті – це не більше, ніж рудимент. Набагато простіше знайти кохану людину і не перейматися різноманітними формальностями. Причому, чимало молодих людей продовжують жити у цивільному шлюбі навіть після народження дитини.

Представники старшого покоління по-різному ставляться до подібних «вільних» стосунків. Втім, навіть консерватори все частіше схиляються до того, що будь-які серйозні стосунки мають пройти попередню перевірку «на міцність». Тож, громадянський шлюб, у цьому контексті, виглядає досить привабливим і ефективним індикатором.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG