Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

У пошуках роботи

Залиште оцінку
(0 голосів)
У пошуках роботи

Економічна криза змушує багатьох наших співвітчизників шукати роботу за межами країни. При цьому найбільшу активність проявляють студенти та випускники вищих навчальних закладів.

В Інтернеті можна знайти чимало пропозицій від посередників щодо працевлаштування в низці європейських країн і не тільки. Причому, мова йде не лише про сезонну роботу, а й про постійне працевлаштування.

Якщо проаналізувати географію працевлаштування українців, то чи не найбільшою популярністю користується робота в Польші. Пояснюється такий інтерес до Польщі досить просто. Перш за все, нашу молодь приваблює приналежність Польщі до ЄС, схожість мови і подібна ментальність. Чимало молодих людей навіть намагаються поєднувати навчання і роботу в Польщі.

Що ж стосується популярних спеціальностей, на які можуть претендувати українці, то вони, як правило, не потребують якихось специфічних знань чи вмінь. Здебільшого це робітничі професії (робітник на складі, пакувальник, сортувальник, різноробочий і т.д.). На перший погляд, пропозиції не дуже привабливі. Особливо, якщо молода людина тільки що отримала диплом про вищу освіту. Але, якщо порівнювати заробітну плату польського робітника з українськими реаліями (особливо в регіонах), то багато хто віддає перевагу некваліфікованій роботі в сусідній державі.

Що стосується оформлення документів для виїзду за кордон, то компанії-посередники, як правило надають кваліфіковані консультації з цього приводу, а при необхідності і перебирають на себе всі питання, пов’язані з отриманням візи.

Єдине від чого хотілося б застерегти – не варто розцінювати роботу за кордоном як якусь розвагу. У будь-якому випадку це достатньо серйозне психологічне і фізичне випробування. Тож слід тверезо оцінити свої шанси і серйозність намірів, перш ніж приймати остаточне рішення.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG