Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

МОН обіцяє розмістити на сайті оновлені Правила прийому на 2017 рік вже у вересні ц.р.

Залиште оцінку
(0 голосів)
МОН обіцяє розмістити на сайті оновлені Правила прийому на 2017 рік вже у вересні ц.р.

Інформацію про оприлюднення найближчим часом Правил прийому (тобто Умов вступу) зробив Олег Шаров, який очолює департамент вищої освіти у профільному міністерстві.

Ложка дьогтю

Звичайно, ні в якому разі не хочеться піддавати сумніву слова очільника департаменту, який курирує всі вищі навчальні заклади країни. Особливо, коли ця заява зроблена у рамках брифінгу, організованого «на території» Кабінету Міністрів України. Проте, певні сумніви щодо саме такого перебігу подій виникають.

Хочеться вірити, що наступного року прорахована можливість вступу на місця державного замовлення буде на десятки порядків вищою, ніж ймовірність виграшу на http://avtomati-777-online.com/chukchi-man/. Але, це лише побажання, а не факт. Як працюють гральні автомати ми, якщо не знаємо, то здогадуємося. А от що саме буде відбуватися у ході відбору вступників на бюджетні місця – таємниця за сімома печатями. Принаймні, цього року і батьки, і приймальні комісії вишів до останнього моменту не могли розібратися, як саме будуть вибудовуватися рейтингові списки.

Єдина дієва порада випускникам, яка озвучувалася протягом року – якомога ретельніше готуватися до ЗНО і не поспішати з подачею заяв. Все решта – від лукавого. Найприкріше, що:

  • університети так і не отримали повноцінних відповідей на запитання, які озвучувалися у ході робочих нарад з представниками приймальних комісій;
  • пропозиції вишів щодо вдосконалення правил прийому були здебільшого проігноровані;
  • останні зміни «правил гри» були зроблені буквально напередодні початку вступної кампанії;
  • служби технічної підтримки систем «Електронного вступу» та ЄДЕБО не були готові до масованої «атаки» з боку вступників у перші дні прийому документів.

Звичайно, ці недоліки не носили катастрофічного характеру. Проте, хотілося б їх уникнути і припинити практику щорічного наступання на одні й ті ж граблі.

Бочка меду

Попри всі негаразди і недоліки цьогорічної вступної кампанії, її підсумки налаштовують на оптимізм. Олег Шаров наголосив, що цього року вперше вдалося «перевернути піраміду» і дати можливість вишам побачити реальну картину їх привабливості в очах абітурієнтів. І це дійсно серйозне досягнення.

Хочеться вірити, що в майбутньому новий підхід до розподілу бюджет буде вдосконалюватися, а робота ЄДЕБО стане більш прозорою і зрозумілою. У цьому контексті хотілося б побачити не лише «проект Правил прийому» у вересні, а й затверджені Міністерством юстиції Умови вступу у жовтні. Причому, без будь-яких змін і доповнень у травні - червні.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG