Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Міністерство освіти оприлюднило перелік найбільш популярних спеціальностей серед контрактників

Залиште оцінку
(0 голосів)
Міністерство освіти оприлюднило перелік найбільш популярних спеціальностей серед контрактників

Враховуючи особливості конкурсного відбору – 2016, значну зацікавленість викликає перелік спеціальностей, на які найбільше абітурієнтів подали оригінали документів.

 

 

Традиційно серед контрактників найбільш популярною залишається спеціальність 081 “Право” – більше 19,3тис абітурієнтів  зарахованих до українських ВНЗ на навчання за кошти фізичних і юридичних осіб. Другу та третю  сходинки у рейтинзі займають спеціальності 073 “Менеджмент” та 072 “Фінанси, банківська справа та страхування”.

 

 “Зараз ми бачимо, що  у ТОП-10 найбільш популярних спеціальностей серед контрактників є 5 спеціальностей, що також потрапили до рейтингу за найбільшою кількістю бюджетних місць. Спеціальність 014 “Середня освіта” у рейтинзі за кількістю бюджетників займає першу сходинку і до нас надходило багато запитань щодо того, чи виправдано це. Зараз ми бачимо, що навчатися на вчителів середньої школи діти готові не лише за бюджетні кошти, а й платити за контракт”, - зазначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

 

Окрім середньої освіти одразу до обох рейтингів входять спеціальності 081 “Право” – перша сходинка за кількістю контрактників та сьома за кількістю бюджетників, 072 “Фінанси банківська справа та страхування” – третя та п’ята сходинки, 071 “Облік і оподаткування” – п’ята та восьма сходинки, та спеціальність 223 “Медсестринство” – друга та восьма позиції відповідно.

 

Наразі це лише оперативні дані, вони не включають абітурієнтів, що вступають на інші, окрім денної, форми навчання, усіх пільговиків тощо. Попередні підсумки вcтупної кампанії будуть обговорюватись у вересні на Колегії МОН, саме тоді будуть опубліковані повніші дані результатів вступу 2016 року.

 

*- при визначенні ТОП-10 спеціальностей за кількістю контрактників враховувалась загальна кількість зарахованих на бюджетні місця за усіма рівнями та ступенями освіти (бакалавр, магістр, спеціаліст та молодший спеціаліст), а також бюджетні місця як державних, так і комунальних ВНЗ. 

 

Джерело: офіційний сайт Міністерства освіти і науки України

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG