Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Експерти анонсують можливі зміни у вимогах до складання ЗНО з англійської мови

Залиште оцінку
(0 голосів)
Експерти анонсують можливі зміни у вимогах до складання ЗНО з англійської мови

Підсумки цьогорічної вступної кампанії ще неодноразово будуть обговорюватися на самих різних рівнях. Сьогодні ж пропонуємо звернути увагу на результати ЗНО з такого предмету, як «іноземна мова». Частіше за все у якості іноземної виступає англійська мова. Схоже, що саме у перевірці знань з цієї дисципліни незабаром відбудуться серйозні зміни.

Принаймні, один з консультантів і засновників української системи ЗНО Альгірдас Забуліоніс говорить про те, що необхідно зміщувати акценти при розробці тестових завдань (детальніше в одному з наступних оглядів).

Чому зміни мають торкнутися саме англійської мови? Все дуже просто. Україна постійно наголошує на бажанні інтегруватися до ЄС. Але, для цього, як мінімум, потрібно спілкуватися однією мовою з потенційними сусідами. У нас же мовний бар’єр поки що дуже високий.

Це при тому, що половина наукових працівників складали кандидатські іспити з англійської, а більшість випускників продемонстрували гарні результати ЗНО. Тобто в теорії дві третини українців можуть вільно спілкуватися англійською, а на практиці – реальні знання і вміння дають приватні курси, а не університетські аудиторії. Курси англійської мови на Позняках – є яскравим підтвердженням творчого підходу до вивчення іноземної мови. До речі, на курсах можуть і якісно підготувати до складання ЗНО, і допоможуть поставити вимову.

Тож, скоріше за все, випускникам шкіл доведеться не тільки зубрити граматику, а й вчитися говорити та розуміти обрану іноземну мову.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG