Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Про рулетку, ЄДЕБО і теорію ймовірності

Залиште оцінку
(1 голос)
Про рулетку, ЄДЕБО і теорію ймовірності

Поштовхом для написання цього посту стало спілкування з батьками абітурієнтом. Якщо ви ніколи не працювали в приймальній комісії будь-якого навчального закладу, то навіть не уявляєте, які таргани живуть у головах наших співвітчизників.

Попри те, що ми майже два десятиліття живемо в двадцять першому столітті, яке зовсім невипадково називають інформаційним, багато хто не звертає уваги на реалії і мислить ще радянськими категоріями. Як це не прикро, але офіційна інформація, розміщена на сайтах університетів чи веб-порталі Міністерства освіти і науки, сприймається, як мінімум, з недовірою. А от плітки, які розповсюджує сусідка-прибиральниця з університету, видаються дуже правдивими і достовірними.

Як результат – значна частина батьків щиро вірить, що всі розповіді про непідкупність ЄДЕБО – це байки, які університети розповсюджують, щоб набити собі ціну. Переконувати у зворотному з допомогою логіки – справа невдячна. Для того, щоб проілюструвати, що електронну систему обдурити неможливо, я дуже часто пропоную відвідати справжній клуб вулкан і спробувати зірвати джек-пот тричі підряд протягом одного вечора. Навіть люди, далекі від ігорного бізнесу, розуміють, що подібна ймовірність є мізерною. Але продовжують сліпо вірити, що можна обдурити комп’ютерну програму, яка буде фільтрувати заяви абітурієнтів.

У зв’язку з вищезазначеним хочеться ще раз наголосити, що ніхто з прибиральниць, лаборантів, членів приймальних комісій, ректорів і навіть голів облдержадміністрацій не має ніякого впливу на ЄДЕБО. Якщо хочете вступити на бюджет, то краще витратити гроші на репетиторів, ніж намагатися купити бюджетне місце.

P.S. Це лише викладені на папері думки окремої приватної особи, які зовсім не претендують на істину в останній інстанції. Остаточний вибір кожен робить самостійно.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG