Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Участь у Міжнародної науково-практичної конференції м. Запоріжжя

Залиште оцінку
(1 голос)
Участь у Міжнародної науково-практичної конференції м. Запоріжжя
Викладачі та студенти кафедри мистецьких дисциплін, факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т .Г. Шевченка в режимі онлайн взяли участь в Міжнародній міждисциплінарній науково-практичній конференції: «Педагогіка мистецтва для збереження і розвитку психічного і фізичного здоров’я та культурного зростання особистості впродовж життя», що відбулась 1 грудня 2023 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.
Мета конференції – актуалізація міждисциплінарного підходу для вирішення проблеми збереження і розвитку психофізичного здоров’я та культурного зростання особистості в умовах цивілізаційних викликів засобами мистецтва.
На конференції були обговорені питання:
1. Освіта в діалозі з сучасністю: соціокультурний розвиток особистості дитини дошкільного віку засобами мистецтва.
2. Актуальні освітні технології збереження і розвитку здоров’я школярів початкових класів засобами мистецтва
3. Особливості використання засобів мистецтва у процесі розвитку життєстійкості особистості.
4. Людинотворча сутність мистецтва. Теоретичні і практичні аспекти педагогічної підготовки до її реалізації.
5. Проблема самоефективності та стресостійкості викладачів та здобувачів музичної та хореографічної освіти в умовах надзвичайних ситуацій.
6. Дослідно-експериментальна робота молодих науковців та здобувачів вищої освіти з розробки та апробацій творчих проектів розвитку особистості засобами мистецтва.
На секційному засіданні прийняли участь з публікацією тез:
Скорик Тамара Володимирівна, доктор педагогічних наук в.о.завідувача кафедри мистецьких дисциплін, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка(Україна). Тема: «Підготовка майбутнього педагога-музиканта до успішної виконавської діяльності»
Солдатенко Олександр Ігорович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мистецьких дисциплін Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Тема: «Застосовування сучасних інформаційно-комунікаційних технік і технологій для формування сприйняття вокального мистецтва учнями ЗЗСО»
Болох Ігор, здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка (Україна). Тема: «Педагогічні умови формування вокально-хорових навичок школярів на уроках музичного мистецтва»
Герасименко Олексiй, аспірант Національного університету «Чернігівській колегіум» імені Т.Г. Шевченка (Україна). Тема: «Організаційно-педагогічні умови розвитку художньо-творчих здібностей учнів художніх шкіл»
Тищенко Артур, здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка (Україна).Тема: «Жанр романсу у творчості українських композиторів другої половини ХІХ-ХХ століття»
 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG