Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Робота кафедри мов і мектодики їх викладання

Залиште оцінку
(1 голос)
Робота кафедри мов і мектодики їх викладання

Незважаючи на досить напружений час, до того ж підготовку до Великодня, викладачі кафедри мов і методики їх викладання продовжують творчо й активно працювати над повноцінним забезпеченням процесу дистанційного навчання на факультеті дошкільної, початкової освіти і мистецтв і не тільки, здійснюючи не лише навчальну, наукову, методичну, організаційну та виховну роботу, але й літературно-творчу.

Так, упродовж п’ятого «дистанційно-карантинного» тижня викладачі кафедри продовжували забезпечувати студентів навчальними матеріалами зі своїх дисциплін, проводили заняття, використовуючи різні навчальні платформи (Googlе Classroom, Zoom тощо), надавали групові та індивідуальні консультації, методичні поради студентам щодо виконання завдань, здійснювали їх перевірку та оцінювання, у тому числі у межах заліково-екзаменаційної сесії для студентів заочної форми навчання, проводили атестацію студентів, приймали заліки, проводили on-line консультації для студентів щодо написання ними кваліфікаційних робіт, редагували статті студентів.

Окрім навчальної, належну увагу викладачі кафедри також приділяють і науковій роботі. Так, кандидат педагогічних наук, доцент Любов Райська у співавторстві з кандидатом педагогічних наук, доцентом Оксаною Барнич підготували до друку статтю «Формування україномовної особистості майбутнього вчителя початкових класів нової української школи»; кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Дженджеро у співавторстві зі студенткою факультету фізичного виховання Онищук Богданою (21 група) підготувала й подала до друку тези «Розвиток творчої самостійності студентів фізичного виховання» для участі в VІІ Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції молодих учених і студентів «ІННОВАЦІЙНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ: ЗМІСТ, НАПРЯМИ І ТЕХНОЛОГІЇ РЕАЛІЗАЦІЇ» (14 травня 2020 року).

Наукові досягнення викладачів офіційно підтверджені отриманими сертифікатами.

Так, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Барнич отримала сертифікат про те, що повністю пройшла базовий курс від онлайн студії EdEra за підтримки компанії Google, Microsoft, Академії ТДЕК із цифрової грамотності (просунутий рівень) та успішно склала фінальне тестування на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. (18.04.2020 р.), а також отримала сертифікат про те, що повністю пройшла партнерський курс, що охоплює алгоритми та комунікацію вчителів і учнів на період дистанційного навчання, а також набір сервісів і специфіку їх використання, зокрема: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber та інші на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності. (18.04.2020 р.).

Крім того, доцент Оксана Барнич прослухала низку вебінарів: «Дистанційне навчання за допомогою ClassDojo для учителів, учнів та їх батьків» (13.04.2020 р.) та «Організація дистанційного навчання у початковій школі. Види робіт та онлайн-сервіси» (15.04.2020р.) від платформи «Всеосвіта»; «Успішний досвід підготовки, організації та проведення STEM-тижня (до Міжнародного STEM-тижня)» (13.04.2020 р.), «STEAM- та арт-інструменти для підтримки психічного та фізичного здоров’я під час карантину» (14.04.2020 р.) та «Мотивація до навчання під час карантину», (16.04.2020 р.) від платформи «На урок»; «Типологія особистостей за Юнгом» (16.04.2020 р.) від Європейської школи психології.

Кандидат філол. наук, ст. викладач Наталія Нікітіна успішно засвоїла on-line курс тривалістю 40 годин на тему: «Навички медіації та діалогу для потреб публічної служби» і отримала сертифікат, виданий Послом Генріком Вілладсеном, координатором проєктів ОБСЄ в Україні.

Кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кміть взяла участь у роботі таких вебінарів: “Building speaking exam confidence through video-based activities”, який було проведено Dinternal Education 16 квітня 2020 року; отримала сертифікат “More than just Language: make the most of “CULTURE” sections in your English coursebook”, який було проведено Dinternal Education 16 квітня 2020 року; отримала сертифікат.

Крім того, доцент Олена Кміть взяла участь у вебінарах “Enjoyable activities for highly result-oriented adult learners” та “Reflection as a key to the progress in learning and teaching young learners”, які було проведено Dinternal Education 17 квітня 2020 року; зареєструвалася та отримала підтвердження для участі у вебінарах “Stress-free Ways to Assess Young Learners in Year 3” та “Use contemporary video context to engage your students”, які буде проведено Dinternal Education 21 квітня 2020 року; “Contextualized Grammar: presentations to make learning Grammar fun”, що буде проведено Dinternal Education 23 квітня 2020 року; підготувала до видання статтю «Формування професійного мислення майбутніх учителів англійської мови початкової школи» та подала її до наукового збірника матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції  «Міжнародні наукові дослідження: інтеграція науки та практики як механізм ефективного розвитку» (м. Київ).

Кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Дженджеро взяла участь у вебінарі «Мотивація до навчання під час карантину» (16.04. 2020, освітній проєкт «На урок», отримала Сертифікат участі).

Кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Мірошник закінчує роботу над написанням статті “Using QR Codes for Innovative Teaching and Learning” до наукового видання “New Inception”.

Кандидат педагогічних наук, доцент Олена Конотоп активно працює над написанням першого розділу докторської дисертації та збирає матеріали для її другого розділу; подала статті «Цільовий рівень іншомовної практичної підготовки майбутніх учителів початкової школи» до збірника New Inception (м. Чернігів) та «Проблеми практичної іншомовної підготовки майбутніх учителів початкової школи» на Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Наука та освіта в дослідженнях молодих учених» (м. Харьків); взяла участь в on-line конференції Антикризового національного онлайн-EdCamp 2020 «Наймасовіша онлайн-конференція для освітян» (13-17 квітня 2020).

Кандидат педагогічних наук, ст. викладач Олена Михайленко взяла участь у вебінарі «Онлайн-тести від «Всеосвіти» – альтернативний інструмент для організації навчання» (17.04.20).

Викладач Інна Максак взяла участь у вебінарі «Формування культурологічної та соціолінгвістичної компетентностей учнів у процесі навчання англійської мови» від видавництва “Dinternal Education” (16.04.2020), підготувала до друку статтю «Формування професійної компетентності майбутніх вчителів англійської мови із використання онлайн-платформ», а також з 13.04.2020 по 18.04.2020 р. разом зі студентами І та ІІ курсу спеціальності «Дошкільна освіта. Іноземна мова (англійська)» пройшла безкоштовний онлайн-курс «ІЗІ ЗНО. Англійська мова» (Module 8), створений студією онлайн-освіти EdEra у партнерстві з Green Country English School та Освіторією.

Не залишається поза увагою викладачів і методична робота. Так, кандидат педагогічних наук, доцент Любов Райська підготувала тести з курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)» для дистанційного контролю знань студентів 11, 12, 35 груп факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв; кандидатом педагогічних наук, доцентом Наталією Янко розроблено завдання для модульного контролю із навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» (з метою проведення контрольного зрізу на платформі дистанційного навчання Google Classroom); здійснюється розробка лекційних матеріалів із навчального курсу «Формування графічної компетентності вчителя»; продовжується робота над редагуванням і доповненням матеріалів авторського навчального посібника «Методика навчання каліграфічного письма в початковій школі» для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 013 Початкова освіта; кандидатом педагогічних наук, доцентом Оленою Кміть здійснюється підготовка до видання навчально-методичного посібника «Методика навчання англійської мови у початковій школі» для студентів магістратури спеціальності «Початкова освіта», спеціалізації Іноземна мова (англійська).

Викладачі кафедри постійно здійснюють роботу щодо оновлення навчально-методичного забезпечення начальних дисциплін, які вони викладають.

Крім того, викладачі кафедри активно займаються самоосвітою. Так, кандидат педагогічних наук, доцент Любов Райська ретельно вивчала зміни щодо написання іншомовних слів (за новою редакцією «Українського правопису»).

Також на кафедрі творчо працюють і неперевершені поетеси: завідувачка кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, Олена Мамчич взяла участь у Міжнародному поетичному конкурсі (Франція, Париж) та стала лауреатом другого ступеня творчого марафону “Всесвітній День поезії” LITTERcon Paris, 2020, отримавши приз від студії Studio LITTERcon Paris, 2020 – фільм авторського вірша “Беззащитная поэзия века” (Facebook), а кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Барнич взяла участь у Міжнародному конкурсі «Весна… тишина» (Париж, Франція).

Активно викладачі кафедри здійснюють і профорієнтаційну роботу. Так, протягом звітного періоду кандидатами педагогічних наук, доцентами Оленою Кміть, Іриною Мірошник та Оксаною Барнич було розповсюджено інформаційні буклети в електронному вигляді, відео про факультет дошкільної, початкової освіти і мистецтв, спеціальності та спеціалізації серед учителів та старшокласників більшості навчальних закладів міста Чернігова та Чернігівської області.

Кафедра продовжує творчо й натхненно працювати і бажає усім здоров’я!

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG