Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Відбувся «ярмарок» знань в Ірпіні

Залиште оцінку
(1 голос)
Відбувся «ярмарок» знань в Ірпіні

11 – 12 жовтня 2024 року в м. Ірпінь успішно пройшов фінальний захід «Ярмарок знань з питань менструальної гігієни та безпечних практик» за підтримки Програми ЮНІСЕФ UNICEF Ukraine з питань води, гігієни, санітарії (WASH) у 3-х областях України (Київській, Житомирській та Чернігівській) проводилися на територіях освітніх громад тренінги для дівчаток з тематики менструальної гігієни, які є актуальними і важливими.

Ярмарок зібрав близько 80 осіб освітян, педагогів, молодіжних лідерів з пілотних громад Київської, Житомирської та Чернігівської областей в рамках реалізації Програми ЮНІСЕФ «Надання гуманітарної допомоги/відновлення водопостачання у містах, селищах, об’єднаних громадах, громадах на підтримку дітей, батьків та опікунів» (Delivery of Humanitarian / Recovery WASH responseincities, towns, amalgamated communities, hromadas, in support to children, parents, and care givers) громадською організацією «Жінки та діти України – наше майбутнє» https://www.facebook.com/WCOUOF?locale=uk_UA.

Світлана Потоцька, кандидат біологічних наук, доцент кафедри біології нашого університету була на заході в тренерській команді експертом.

На початку заходу учасники ознайомилися з виставкою «Освіта в інтересах сталого розвитку».

Метою заходу було обмін знаннями й досвідом, підвищення обізнаності щодо важливості менструальної гігієни та здоров’я; поширення кращих практик та інноваційних рішень, в тому числі щодо запровадження тренінгового пакету «Здоров’я та Комфорт» на базах свої освітніх громад; налагодження зв’язків між зацікавленими сторонами, такими як освітяни, медичні працівники, молодіжні лідери, громадськість, розвиток синергії й партнерства з питань води, гігієни, санітарії у громадах.

Учасники заходу розглянули тематики: «Кращі практики та інструменти освіти для сталого розвитку у запровадженні безпечних санітарно-гігієнічних практик» презентувала експертка Світлана Потоцька; «Менструальна гігієна та інші санітарно-гігієнічні практики» розкрита у виступі Ніни Герасименко; результати дослідження «Менструальне здоров’я та гігієна: внесок громадської організації «Жінки і діти України з метою поліпшення гендерної рівності та безпечних практик у місцевих громадах» презентувала Світлана Журавель.

Під час роботи інтерактивної панелі «Кращі практики та історії успіху у запровадженні практик менструальної гігієни та інших безпечних санітарно-гігієнічних практик в формальному та неформальному освітньому середовищі» освітяни, медичні працівники навчальних закладів Чернігівської, Житомирської та Київської областей ділилися своїм досвідом з іншими учасниками (модераторками виступали Світлана Потоцька та Світлана Журавель).

Учасники заходу «Ярмарок знань з питань менструальної гігієни та безпечних практик» працювали розробляли проєкти та презентували свої результати у робочих групах згідно відповідних тем:

1. «Менструальна гігієна та гендерна рівність: залучення лікарів та експертів до інформаційно-просвітницької роботи» (експертки Ніна Герасименко та Віра Поліщук);

2. «Ментальне здоров’я та менструальна гігієна» (експертка Катерина Музиченко);

3. «Сталий розвиток, навколишнє середовища та менструальна гігієна» (експертка Світлана Потоцька).

Під час заходу учасниками відбувалося обговорення та прийняття рекомендацій до ЮНІСЕФ й партнерів щодо підтримки напрямку менструальної гігієни в Україні та розвитку розширення можливостей освітян формальної та неформальної освіти, молодіжних лідерів.

На завершення учасники висвітлювали результативність своєї діяльності під час заходу та наповнювали результатами «Дерево очікувань».

Тренерська команда проєкту кожному учаснику вручила Сертифікат.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG