Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Співпраця із закладами фахової передвищої освіти

Залиште оцінку
(1 голос)
Співпраця із закладами фахової передвищої освіти

Освіченість – запорука майбутнього розвитку людства. Тому сучасна освіта має стати таким соціальним інститутом, який би надавав людині різноманітні освітні послуги, а також можливість навчатися безперервно. Для цього необхідно, щоб кожна людина мала змогу побудувати таку освітню траєкторію, яка найповніше відповідала б її освітнім і професійним здібностям. Звідси виникає потреба в об`єднанні зусиль вищої і профільної школи для розробки та реалізації освітньо–професійних програм, розвитку академічної мобільності, професійної орієнтації майбутніх фахівців і їх залучення в наукові школи.

 

Одним з пріоритетних напрямків діяльності Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка є співпраця із закладами фахової передвищої освіти, що втілюється у договорах про партнерство.

Натомість в рамках укладеного Меморандуму про співпрацю і реалізації практичної підготовки майбутніх фахівців 26 квітня 2024 року студенти-медики Комунального закладу «Чернігівський базовий фаховий медичний коледж» ЧОР відвідали Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Меморандум має за мету консолідацію зусиль сторін-підписантів сприяти розбудові системи фізичної культури, спорту, громадського здоров’я України шляхом мотивації здобувачів освіти до навчання, набуття ними професійних компетенцій, креативного розвитку для задоволення потреб медичної і педагогічної галузей та повинен сприяти залученню до подальшої освітньої діяльності і роботи випускників медичного коледжу та університету.

На початку екскурсії студентів зустрів ректор університету, доктор юридичних наук, професор Олег Семенович Шеремет, який гостинно запросив студентів до зали засідань Вченої ради і запропонував ознайомились з роботою університету і факультетів, науково–дослідних лабораторій.

Натомість студенти на чолі з викладачем коледжу, Ніною Яківною Койдан, відвідали лабораторію психофізіології м’язової діяльності, яка функціонує на базі факультету фізичного виховання. Її науковий керівник, професор кафедри біологічних основ фізичного виховання, здоров’я і спорту, доктор педагогічних наук Сергій Георгійович Приймак ознайомив студентів з організацію наукової лабораторії і реалізацією наукових досліджень, спрямованих на моніторингу психофізіологічного і функціонального станів систем організму осіб, які займаються фізичною культурою і спортом.

Розглянуто методи досліджень серцево–судинної, дихальної, нервової систем, аналізаторів у фізичній культурі та спорті, загальної і спеціальної фізичної працездатності спортсменів. Зосереджено увагу на важливості застосування методів дослідження серцево–судинної як виконавчої і лімітуючої системи при дозуванні фізичних навантажень в практиці майбутніх фахівців зі спортивної біології і медицини, фізичної культури та спорту.

Схарактеризовано особливості застосування, недоліки і переваги мобільних діагностичних приладів, зокрема фітнес–браслетів і професійних кардіомоніторів в практиці.

На думку лектора перспективність застосування кардіомоніторів є беззаперечною оскільки, в якості діагностичного принципу застосовується електрокардіографічний принцип їх роботи.

Зосереджено увагу на перспективності моделювання і прогнозування успішності реалізації навчальної, трудової і рекреаційної діяльності відповідно до методології штучного інтелекту (АІ), технологія якого співробітниками лабораторії активно вивчається. Натомість, Сергієм Георгійовичем продемонстровані приклади прогностичних моделей морфофункціонального стану боксерів, біатлоністів і волейболістів і алгоритм роботи з ними.

Розглянуті положення викликали живу дискусію серед аудиторії і висловлено побажання продовжити на наступній лекції окреслення зазначених питань.

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри біології Ольга Борисівна Мехед продовжила програму візиту відвідуванням природничо–математичного факультету і ознайомила студентів з підготовкою студентів за освітніми програмами кафедр факультету, особливу увагу було приділено освітньо-професійним програмам галузі знань Охорона здоров’я, чому сприяло спілкування із гарантами ОПП Фармація, промислова фармація Янченком Віктором Олексійовичем та ОПП Громадське здоров’я Полетаєм Вячеславом Миколайовичем.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG