Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Бінарне заняття для студентів магістратури спеціальності «Дошкільна освіта»

Залиште оцінку
(1 голос)
Бінарне заняття для студентів магістратури спеціальності «Дошкільна освіта»

27.04.2021 р. викладачами кафедри дошкільної та початкової освіти доц. Кошель А.П. та проф. Міненок А.О. було проведено бінарне практичне заняття з дисциплін «Актуальні проблеми сучасної дошкільної освіти» та «Моніторинг якості освіти».

Тема: Підготовка педагогічних працівників до реалізації методик арт-терапії, впровадження здоров’язберігаючих технологій. Особливості моніторингу у маркетинговій діяльності ЗДО. 

До заняття були залучені запрошені фахівці у галузі дошкільної освіти. Кошель Анна Павлівна та запрошений фахівець-практик, вихователь-методист ЗДО №3 Дитяча академія Хаблова Марія Олегівна висвітлили актуальність теми, закцентувавши на важливості різних видів здоров’язбережувальних технологій. К. пед. н, ст. викладач Кошель Віталій Миколайович наголосив на тому, що казкотерапія є одним із ефективних методів роботи з дітьми дошкільного віку, особливо з тими, які зазнають тих чи інших емоційних чи поведінкових труднощів. Анна Павлівна відмітила, що застосування цього методу в освітньому процесі ЗДО сприяє подоланню у дітей високого рівня тривожності, різноманітних страхів, агресивності, адаптує їх до різних дитячих колективів тощо. 

В свою чергу проф. Міненок Антоніна Олексіївна розкрила методи моніторингу, так як розробляючи моніторингову процедуру та добираючи засоби моніторингу педагоги дошкільного закладу повинні враховувати економічність та надійність методик, їх відповідність віковим особливостям дітей і можливість зручного застосування в освітньому процесі дошкільного закладу. Практика свідчить, що основними методами, що дають змогу виявити ступінь реалізації програмових завдань та оцінити рівень компетентності дітей, є: спостереження за дітьми; вивчення результатів продуктивної діяльності дітей; проведення нескладних експериментів у вигляді доручень кожній окремій дитині; дидактичні ігри бесіди. На занятті також було розглянуто завдання моніторингового дослідження. 

Здобувачка Зацаринна Анастасія підсумувала, що одним з найефективніших методів моніторингу є регулярні спостереження, які дають змогу доволі об’єктивно оцінити досягнення кожної дитини, властиві її віку, зокрема формування певних розумових дій, а також рівень її компетентності у всіх видах діяльності. 

У ході заняття здобувачі вищої освіти продемонстрували різноманітні інноваційні методи і прийоми роботи, реалізували творчий підхід до вирішення практичних завдань, проявили активність та ініціативність у процесі підготовки до заняття. На занятті панувала атмосфера доброзичливості, співпраці та взаємодопомоги.

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG