Відкривай Україну!

Залиште оцінку
(1 голос)
Відкривай Україну!

З 7 по 14 листопада викладачі, випускники та студенти факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв мали можливість долучитися до грандіозного Всеукраїнського проєкту неформальної освіти «Відкривай  Україну», що проходить шостий рік за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України.

«Відкривай Україну» навчає підлітків втілювати свої ідеї та задуми і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Проєкт намагається поставити питання суспільства та громад вголос, а шукати відповіді беруться команди підлітків 7-11 класів, які організовуються навколо тих проблем, які впадають їм в очі.
Головні цифри проєкту в 2020 році:  
- Всього понад 10 тис. зареєстрованих учасників на платформі;
- 650 зареєстрованих команд із 345 міст та селищ України; 
- 6,5 тис. школярів і 650 вчителів-менторів. 

Наші випускники факультету - Наталія Кисіль та Федосій Бойко були в складі жюрі на півфіналі заходу, де змагалися 110 команд учнів з різних куточків України. 

Потім 24 команди-фіналісти працювали з кращими експертами України, серед таких експертів було обрано і доцента кафедри дошкільної та початкової освіти, експерта в сфері неформальної освіти молоді, тренерку та фасилітаторку Марину Коновальчук.  Вона протягом 3 днів працювала з двома командами старшокласників зі Львівської та Івано-франківської області , щоб довести проєкти до високого
рівня організації в презентації перед громадою України.  Цікаво, що весь навчальний процес фіналу та суперфіналу проходив на геймифікованій онлайн-платформі ZMeet , яка містить інтерактивні інструкції, навчальні матеріали, надихаючі історії успіху та багато іншого! 

Зокрема, члени жюрі і всі учасники були там в «аватарах», могли у цьому віртуальному світі знайомитися, спілкуватися, і навіть плигати на батутах, плавати в басейні, ну і звісно, дивитися захисти самих проєктів.  Такий досвід реалізаціі соціальних проєктів та нових технологій неформальної освіти (не тільки он-лайн-освіта, проектний менеджмент, а зокрема, гейміфікація), обов`язково буде імплементувано у процес навчанні бакалаврів та магістрів освітніх програм «дошкільна освіта» та «початкова освіта».  Зокрема, досвід реалізації соціальних проєктів більше 7 років на факультеті впроваджує Марина Коновальчук, працює з креативно обдарованими
студентами початкової та дошкільної освіти. Приємно, що до жюрі такого потужного всеукраїнського конкурсу потрапили саме наші випускники, які розпочинали свої перші соціальні проєкти, вигравали свої перші міжнародні гранти саме на нашому факультеті. 

«Відкривай Україну» - подібні проєкти просто край необхідні сучасному суспільству, в якому викликів більше, аніж рішень. Тож такі ініціативи та участь в них наших викладачів, випускників та студентів дає надію на майбутнє:) 

Детальніше про проєкт тут https://vidkruvaiproject.wixsite.com/website

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG