Нові виклики – нові можливості

Залиште оцінку
(1 голос)
Нові виклики – нові можливості

Карантин не привід «сидіти на місці», а дистанційне навчання – це вже невід’ємна частина освітнього процесу сьогодення.

Від початку запровадження дистанційного навчання  доцентом кафедри дошкільної та початкової освіти Юлією Миколаївною Носко для студентів денної та заочної форм навчання було створено Googleclassroom з різних дисциплін, де розміщувалися завдання та матеріали.

Але цей формат не зміг замінити викладачці звичного для аудиторних занять «живого» спілкування зі студентами. Тому було вирішено провести  онлайн лекції з курсу «Сучасні здоров'язбережувальні технології» на платформі Zoom, до якої приєдналось 25 студентів IV курсу.

Проводити заняття за допомогою цього додатку виявилось досить ефективно, адже Юлія Миколаївна мала змогу не тільки викладати лекційний матеріал, а і демонструвати презентації, схеми, таблиці, використовуючи різні інструменти платформи Zoom. Також студенти мали можливість продемонструвати виконані ними завдання.

На жаль, не обійшлося і без неприємних моментів: низька швидкість або навіть відсутність Інтернет-зв'язку у деяких студентів створювали певні перешкоди для якісного навчання.

Варто зазначити, що проводити заняття у такий спосіб досить цікаво, адже онлайн формат дозволив студентам у реальному часі слухати лекцію, дав можливість лектору і слухачам бачити одне одного, обговорювати всі питання.  

Сучасні засоби онлайн-навчання та комунікацій дають змогу не тільки полегшити складний період карантину та самоізоляції, але й активізувати навчальну діяльність у новому форматі, модернізувати зміст освітніх курсів, розширити спектр комунікацій між викладачами та студентами.

Тож, нові виклики змушують нас постійно вдосконалюватися, опановувати нові можливості, працювати й рухатися вперед, адже рух – це життя!

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG