Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Програма розвитку лідерського потенціалу університетів України

Залиште оцінку
(2 голосів)
Програма розвитку лідерського потенціалу університетів України

Цього року ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка став одним з 14 університетів-учасників Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України, що реалізується Британською Радою у співробітництві з Інститутом вищої освіти Національної академії педагогічних наук України та Фундацією лідерства у вищій освіті (Велика Британія).

Загалом протягом трьох років (2015 – 2018 рр.) до участі у Програмі планується залучити 40 університетів України.

Про саму Програму, її мету та цілі можна почитати, перейшовши за посиланням – http://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/leadership-development

Командою ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка реалізується проект «Створення креативних просторів в університеті як драйвер інноваційного росту освіти регіону». Одним із напрямків роботи проекту є створення студентського хабу на території університету для ефективного та комфортного навчання, проведення заходів, зустрічей, лекцій, хакатонів, відпочинку та комунікацій студентів, викладачів та відвідувачів.

13-15 червня 2017 року команда університету у складі 5 осіб (А.Г.Тимошенко, Н.В.Зайцева, Н.М.Носовець, М.В.Коновальчук, Л.В.Матвієнко) вже удруге взяла учать у заході компоненту «Командне лідерство».

Цілями «Академії змін», саме таку назву мав другий модуль Програми, було створення якісної та креативної командної роботи, задля реалізації своїх ініціатив та змін. Тому, в першу чергу, команди мали візуалізувати свої проекти. Ми вирізали, малювали, клеїли, конструювали своє бачення змін в університеті. Що з того вийшло? - Дивіться світлини.

Команда кидала собі виклики та методом асоціацій знаходила варіанти їх вирішення. Звернення до досвіду учасників інших вишів зі всієї України, консультації та поради британських спікерів, робота команди – все це відбувалось три дні.

Висновки зроблені командою після «Академії змін»:

• важливо підтримувати творчу роботу у співробітництві;

• прислухатися до кожного в команді, незалежно від статусу, віку та посади;

• різні погляди та досвід допомагають з несподіваних сторін розкрити ті чи інші виклики;

• не боятися ризикувати, сміливі припущення не завжди провальні;

• корисно змінювати дивергентне мислення на конвергентне.

У своїх підходах до навчання британці відрізняються почуттям гумору та оригінальністю – головне, щоб навчання було комфортним та приносило задоволення. Тож ми віримо, що університет буде активно розвиватися, ми цього дуже хочемо. І, звісно, дуже приємно, що ректорат на чолі з Миколою Олексійовичем, активно допомагають всій команді у створені Європейської галявини та Хабу в бібліотеці. Тож зміни на краще - попереду!

 

Людмила Матвієнко

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG