Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Як пом’якшити воду

Залиште оцінку
(0 голосів)
Як пом’якшити воду

Питання якості питної води є надзвичайно актуальним для всіх без винятку українців. На жаль, негативний вплив людської життєдіяльності на навколишнє середовище з кожним роком стає все більш значним. Тому сьогодні і в містах, і в сільській місцевості питна вода потребує додаткового очищення. Слід зазначити, що з піском і різними домішками, що містяться у воді, успішно справляються численні фільтри механічного очищення. Зменшення жорсткості води – завдання набагато складніше і потребує використання окремих фільтрів.

Одними з найбільш популярних пристроїв для очищення і зменшення жорсткості води є фільтри-пом’якшувачі. Ознайомитися з основними моделями і їх характеристиками можна за посиланням. Характерною особливістю цих фільтрів є використання спеціальної іонообмінної смоли. З її допомогою іони кальцію і магнію, що містяться у нефільтрованій воді, заміщуються іонами натрію. Як результат – вода стає більш м’якою, майже не утворює осаду і накипу на посуді. Крім того, пом’якшена вода значно корисніша і безпечніша для вживання.

Сучасні фільтри-пом’якшувачі відрізняються невеликими габаритами і приємним дизайном. Вони досить швидко встановлюються і не потребують особливого догляду та обслуговування. Іонообмінна смола здатна до регенерації після того як вичерпує свій ресурс. Необхідно лише слідкувати, щоб у фільтрі постійно були пігулки солі. Сольовий розчин здійснює очищення смоли від кальцію та магнію і сприяє відновленню функцій пом’якшувача.

На сьогодні можна придбати фільтри-пом’якшувачі від різних виробників і різних модифікацій. За принципом роботи вони майже не відрізняються. Кінцева вартість залежить лише від пропускної здатності (об’єму), матеріалів корпусу і компанії-виробника фільтруючого матеріалу.

Монтаж фільтру можна здійснити власноруч. Проте, враховуючи досить високу вартість очищувачів, бажано звернутися до фахівців. Слід також пам’ятати, що вони підключаються до побутової мережі змінного струму напругою 220В. Тобто необхідно вжити всіх необхідних заходів захисту користувачів від ураження електричним струмом.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG