Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Іммігранти в освіті

Залиште оцінку
(3 голосів)
Іммігранти в освіті

29 березня у ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка відбулася презентація міжнародного проекту «Іммігранти в суспільстві: виклики освіті».

У рамках проекту до університету завітали представники Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова (Київ, Україна), Латвійського Університету (Рига, Латвія) та Вищої лінгвістичної школи (Ченстохова, Польща).

Проект реалізується консорціумом вищезазначених вишів, за координаторства Латвійського університету. Головною метою проекту є дослідження освіти мігрантів, їх потреб та пропозицій щодо якісного покращення ситуації.

Під час засідання круглого столу «Досвід освіти мігрантів у навчальних закладах різного рівня акредитації» було представлено команду проекту й обговорено основні цілі та етапи проекту. Відбулася жвава дискусія, в рамках якої представники всіх навчальних закладів поділилися власним досвідом включення представників нацменшин в освітній процес. Окрему увагу було приділено питанню внутрішніх мігрантів, що в умовах АТО є вкрай актуальним.

Представники консорціуму запросили ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка долучитися до реалізації проекту, адже в Чернігівській області є німецька, грецька, ромська, єврейська та інші общини, з якими було б цікаво налагодити діалог в рамках проекту.

Під час зустрічі були обговорені можливості подальшої співпраці та напрямки проектів, що зацікавили всі сторони.

Наталія Зайцева

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG