Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Зима і холод не страшні!

Залиште оцінку
(1 голос)
Зима і холод не страшні!

Підбиваючи підсумки зимового сезону хочеться відзначити, що тривалі цьогорічні морози для багатьох українців стали справжньою несподіванкою. За минулі роки ми якось призвичаїлися, що зима триває не більше 1,5 – 2 місяців. Але, погода в котрий раз довела, що розслаблятися не варто. Втім, нічого надзвичайно екстремального ми не побачили і якщо хтось нарікав на холод в оселі, то варто розпочати пошуки винних із себе.

Альтернативними джерелами тепла і в приватних будинках, і в міських квартирах традиційно є електричні нагрівальні прилади. На сьогодні в торгівельних центрах можна знайти обігрівач на будь-який смак. Одним із найбільш популярних хітів цього сезону став конвектор електричний. Більшість користувачів відзначають, що конвекторні обігрівачі приваблюють своєю економічністю і надійністю. При цьому вони забезпечують якісний обігрів приміщень і можуть, навіть, використовуватися як основні джерела тепла. Єдиний недолік подібних агрегатів – залежність від наявності електричного струму в мережі. Тому в заміському будинку розраховувати лише на електрообігрівач, мабуть, не варто.

Паливні котли, що працюють на дровах, торфобрикетах чи вугіллі знову стали найбільш бажаними джерелами тепла для сільських будинків. Якщо кілька років тому більшість мешканців приватного сектору встановлювали газові котли, то цієї зими пріоритети суттєво змінилися. Стрибок цін на газ змусив багатьох власників котеджів згадати, що з діда-прадіда основним паливом на Чернігівщині були дрова.

Не можна не згадати й про той факт, що для багатьох наших земляків слово «енергоефективність» перестало бути просто набором голосних і приголосних. Отримавши платіжки за спожите тепло, чимало хто почав розуміти, що утеплення помешкання всіма можливими засобами дозволяє досить суттєво економити сімейний бюджет. Тож варто очікувати, що протягом весняно-літній періоду послуги фахівців з утеплення будуть користуватися підвищеним попитом. Адже ніхто не знає, які сюрпризи нам приготує наступна зима. Але, готуватися краще заздалегідь.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG