До сторіччя Чернігівського учительського інституту

Залиште оцінку
(7 голосів)
До сторіччя Чернігівського учительського інституту

25 листопада в Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка розпочалися святкові заходи з нагоди ста років з часу відкриття Чернігівського учительського інституту.

Із самого ранку всі бажаючі мали змогу відвідати музей університету, світлицю Шевченка, астрономічний науково-дослідний центр вишу, ознайомитися з навчальними лабораторіями та аудиторіями.

Цього дня гостями вишу стали ректори низки вищих навчальних закладів України, керівники обласного, районних та міських управлінь і відділів освіти.

Святкова програма продовжилася урочистостями в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Довідково. Почавши свою діяльність, у 1916 році Учительський інститут, як навчальний заклад вище-середнього типу зі словесно-історичним, фізико-математичним і природничо-географічним відділами у 1919 році зробив свій перший випуск і був реорганізований у педагогічний з чотирирічним строком навчання.

У подальші роки, залежно від завдань, які стояли перед суспільством і школою, інститут неодноразово реорганізовувався. 8 січня 2010 року нашому університету було присвоєно статус національного – ЧНПУ імені Т.Г. Шевченка став центром культурного та освітнього життя Чернігівщини.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG