Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Як підвищити привабливість ВНЗ

Залиште оцінку
(0 голосів)
Як підвищити привабливість ВНЗ

Перед початком нового навчального року багато студентів змушені були шукати відповідне житло, що здається в оренду. Кожен при цьому діяв по-своєму. Одні отримали місце в гуртожитку, інші скористалися пропозиціями родичів і знайомих пожити у них, треті шукали квартиру, грунтуючись на інформації, взятої з газет, а четверті вважали за краще використовувати пошуковик нерухомості для того, щоб підібрати підходящий варіант. При цьому пошук квартири для оренди за допомогою спеціалізованих ресурсів у мережі Інтернет набагато зручніший і безпечніший, ніж використання даних, отриманих з газет або взяті з оголошень, розвішаних по місту на зупинках чи на будинках. Сайти нерухомості надають величезний вибір варіантів і, крім того, як правило, здійснюють перевірку інформації, що публікується інформації, намагаючись убезпечити обидві сторони, як орендодавців, так і квартиронаймачів від неприємних несподіванок.

І, тим не менш, конфліктні ситуації все ще трапляються навіть при зверненні за допомогою до найвідоміших пошуковим ресурсів. Саме тому назріла необхідність втручання ВНЗ у процес підбору варіантів знімного житла. Природно, тих ВНЗ, у яких немає можливості забезпечити своїх студентів власним житлом. Але навіть у цьому випадку було б правильним надати учням можливість вибору, створивши власну базу надійних квартир, або ж скориставшись інформацією пошуковців доповнити її в ключі знімання житла своїми студентами.

Може здатися дивним таке бажання захистити учнів від можливих конфліктів і неприємних моментів. Але кому як не ВНЗ вигідно, щоб його студенти не витрачали час на з'ясування відносин з орендодавцями, а займалися виключно тим, що отримували знання і напрацьовували навички? Крім очевидних переваг, які полягають у тому, що підвищується загальний рівень знань випускників і, відповідно, росте оцінка роботодавців, ВНЗ отримає ще й додаткову вигоду. Вона виражається в підвищенні привабливості вищого навчального закладу в очах абітурієнтів та їх батьків, оскільки продемонструє своє розуміння проблем учнів і турботу про них.

Створення такої бази або системи, що дозволяє вибирати потрібну інформацію з однієї з надійних пошукових систем і доповнювати її необхідними для ВНЗ та студентів даними, цілком під силу самим учням одного або декількох навчальних закладів. А більш забезпечені ВНЗ можуть замовити розробку такого сервісу в спеціалізованій фірмі або фінансувати його доопрацювання на сайті вже наявного пошукача. І, звичайно, можна скористатися допомогою спонсорів.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG