Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

IV-й польовий семінар “Історична реконструкція – стародавній Ніжин»

Залиште оцінку
(3 голосів)
IV-й польовий семінар “Історична реконструкція – стародавній Ніжин»

Доповіді, присвячені проблемам археології та стародавній історії Київської Русі, археологічним експериментам й археологічному моделюванню, історичній реконструкції, екскурсія до підземного комплексу м.Ніжин, засідання на базі Ніжинської археологічної експедиції на поселенні Магерки-1 – усе це очікувало учасників IV-го Польового семінару “Історична реконструкція – стародавній Ніжин», який відбувся у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя 13 червня 2016 року.

У ньому взяли участь доценти кафедри археології, етнології та краєзнавчо-туристичної роботи О.М.Веремейчик і О.Є.Черненко, а також старший викладач кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін І.К.Чугаєва.

Серед установ-учасників польового семінару були Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Чернігівський національний педагогічний університет імені Т.Г.Шевченка, Інститут археології НАН України, Центр пам’яткознавства НАН України та УТОПІК та клуб історичної реконструкції «Living history» загалом із 30 доповідями.

Відкрив роботу семінару доктор історичних наук, член-кореспондент НАН України, завідувач відділу давньоруської та середньовічної археології Інституту археології НАН України О.П.Моця із доповіддю, присвяченою літописному місту Городку Остерському. Доцент Навчально-наукового інституту історії О.М.Веремейчик виголосила доповідь на тему «Реконструкція давньоруської культової споруди Замкової гори Любеча», а доцент цього ж інституту О.Є.Черненко розповіла щодо досвіду архітектурних досліджень Чернігова.

Після цього учасники конференції побували у підземному комплексі Ніжина в історичній частині міста поблизу Всіхсвятської церкви та побували на базі Ніжинської археологічної експедиції у Магерках-1, де мали можливість оглянути реконструйований горн, гончарне коло та човен-довбанку.

Польовий семінар пройшов у теплій та дружній атмосфері. Дякуємо усім організаторам та учасникам заходу за плідну роботу й чудові враження!

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG