Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

У Чернігові презентовано ініціативу “Природно-заповідні території – задля освіти в інтересах сталого розвитку”

Залиште оцінку
(2 голосів)
У Чернігові презентовано ініціативу “Природно-заповідні території – задля освіти в інтересах сталого розвитку”

5 червня 2016 року у Всесвітній день довкілля презентовано малу грантову пілотну ініціативу ЄС за підтримки Програми малих грантів ГЕФ та ПРООН для демонстрації кращих прикладів співпраці навчальних закладів на платформі природно-заповідного фонду (ПЗФ).

Партнерами заходу виступили регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради, Чернігівська обласна держадміністрація, Чернігівська обласна рада, ініціатива ClimaEast та Партнерська мережа «Освіта в інтересах сталого розвитку». До заходу активно долучилися представники Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони природи, міської організації Всеукраїнської екологічної ліги та інші громадські активісти.

50 учасників природоохоронного заходу, серед яких викладачі та студенти хіміко-біологічного факультету Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка, учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, об’єднали свою діяльність під гаслом «Природно-заповідним територіям – чистота та увага».

В рамках заходу для гостей та всіх небайдужих до стану природно-заповідних територій області, було організовано інформаційний флеш-моб «Історія Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища», природоохоронна діяльність в прибережній водоохоронній смузі р.Стрижень, заказника «Ялівщина».

Важливою подією природоохоронного заходу стала презентація пілотного проекту з формування партнерства «Об’єкт ПЗФ – установа освіти» в рамках проекту: "Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС) для розвитку партнерств для сталого використання природно-заповідного фонду України" для Чернігівської області на базі міжнародних принципів освіти для стійкого розвитку на платформі ПЗФ (за підтримки Європейського Союзу та Програми малих грантів Глобального екологічного фонду і Програми розвитку ООН).

Головна мета зазначеної ініціативи є широке й ефективне залучення представників громадянського суспільства в природоохоронну діяльність, екологізацію економіки і діяльність в сфері освіти для стійкого розвитку в партнерстві з природно-заповідним фондом України.

А на завершення заходу учасники та гості змогли насолодитися екскурсією стежками регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» та навчально-наукової станції Чернігівського національного педагогічного університету імені Т.Г.Шевченка та Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та відпочити за чашкою духмяного трав’яного чаю.

 

За матеріалами сайта "Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні"
http://www.ecoosvita.org.ua/novyna/v-chernigovi-prezentovano-iniciatyvu-pryrodno-zapovidni-terytoriyi-zadlya-osvity-v-interesah

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG