Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Проєктна група освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності Біологія та біохімія тісно співпрацює з стекхолдерами

Залиште оцінку
(1 голос)
Проєктна група освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності Біологія та біохімія тісно співпрацює з стекхолдерами

На минулому тижні на природничо-математичному факультеті відбулося розширене засідання робочої групи з розробки освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії за спеціальністю 091 Біологія та біохімія. Приводом для засідання стала пропозиція, яка з’явилася у аспірантів після відвідування лабораторій Інституті біології Поморського університету в Слупську (Польща) та зустрічей з польськими науковцями у вересні 2024 року у рамках міжнародної наукової конференція «Біогеосфера та соціум» (BGS-2024). Анна Апецько, аспірантка 3 року, внесла пропозицію під час науково-педагогічної практики проводити лабораторні дослідження з та вивчати гербарну справу у сучасних лабораторіях Інституту біології та Herbarium Slupensis партнерського Поморського університету в Слупську.

Закордонні стекхолдери, зокрема заступник директора з наукової роботи Інституту біології, доктор біологічних наук, професор Галина Ткаченко та завідувачка кафедри фізіології, доктор біологічних наук, професор Наталія Кургалюк, зазначили, що Інститут біології Поморського університету згідно угод 2021 р. про співпрацю між університетами та науковий консорціум готові прийняти аспірантів НУЧК для проходження двотижневої практики вже у грудні 2024 року. Представник роботодавців з Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН Євгеній Копилов, доктор біологічних наук, старший науковий співробітник, головний науковий співробітник лабораторії рослинно-мікробних взаємодій, виходячи з власного досвіду стажування за кордоном, надав слушні поради аспірантам щодо проходження практики у наукових лабораторіях Євросоюзу.

Розробники програми науково-дослідної практики внесли до неї відповідні зміни та подали на затвердження їх вченою радою природничо-математичного факультету.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG