Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Підсумкова конференція з етнографічної практики «Усна історія сьогодення: Чернігівщина в умовах російської військової агресії 2022 – 2024 рр. за матеріалами усноісторичних досліджень»

Залиште оцінку
(0 голосів)
Підсумкова конференція з етнографічної практики «Усна історія сьогодення: Чернігівщина в умовах російської військової агресії 2022 – 2024 рр. за матеріалами усноісторичних досліджень»

11 жовтня 2024 р. у стінах Навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О.М. Лазаревського Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка підсумкова конференція з етнографічної практики «Усна історія сьогодення: Чернігівщина в умовах російської військової агресії 2022 – 2024 рр. за матеріалами усноісторичних досліджень». Важливо зазначити, що конференції такого напряму в Інституті проводяться щорічно з 2022 р.

Під час проходження етнографічної практики влітку 2024 р. студенти 2 курсу спеціальності 032 «Історія та археологія» під керівництвом доцентів кафедри історії України, археології та краєзнавства Дорохіної Т.Ф. та Токарєва С.А. провели опитування мешканців ряду громад Чернігівської області, котрі зазнали російської агресії. Водночас цього року було розпочато опитування викладачів та співробітників НУЧК імені Т.Г. Шевченка з метою отримання інформації щодо повсякденного життя та професійної діяльності в умовах воєнного часу.

На заході учасники конференції та запрошені гості мали змогу дізнатися про результати опитування студентами респондентів, які проживають у Березнянській, Киїнській, Олишівській, Седнівській, Сновській, Тупичівській територіальних громадах Чернігівської області, викладачів та співробітників НУЧК імені Т.Г. Шевченка. Студентські наукові доповіді, які висвітлюють основні аспекти життєдіяльності населення Чернігівщини в умовах російської агресії, викликали значний інтерес і отримали схвальну оцінку від учасників заходу. Організатори конференції наголосили на важливості проведення подальших усноісторичних досліджень подій лютого-квітня 2022 р. на Чернігівщині, публікації студентських доповідей у ЗМІ та виголошенні отриманих матеріалів на різного рівня наукових форумах. У перспективі зазначені студії дозволять створити правдиву картину перебігу російської військової агресії в нашому регіоні.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG