Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Участь декана факультету у І Всеукраїнських педагогічних читаннях пам’яті академіка Володимира Бондаря

Залиште оцінку
(1 голос)
Участь декана факультету у  І Всеукраїнських педагогічних читаннях пам’яті академіка Володимира Бондаря

3 жовтня 2024 року декан факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, доктор педагогічних наук, професор Світлана Іванівна Стрілець взяла участь у І Всеукраїнських педагогічних читаннях пам’яті Володимира Бондаря (1936-2021) на тему «Контексти наукових досліджень Володимира Бондаря. Адаптивне навчання студентів в умовах воєнного стану та відновлення України». Захід був присвячений 190-річчю Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

 

 

Професор Володимир Іванович Бондар, академік і видатний український педагог, зробив вагомий внесок у розвиток педагогічної науки, зокрема, в галузі адаптивного навчання. Його роботи заклали наукові основи для модернізації освітніх процесів у складних соціальних та політичних умовах, як от в умовах війни та в післявоєнного відновлення країни. Він широко відомий як один із провідних дослідників адаптації освітніх методик до сучасних викликів та інновацій у викладанні.

Професор Стрілець С.І. виступила з вітальним словом на пленарному засіданні, в якому передала вітання від усього колективу Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, зокрема ректора – професора Олега Семеновича Шеремета, висловила велику дяку й шану організаторам читань – декану Педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова, професору Тарасу Олексійовичу Олефіренку, завідувачу кафедри початкової освіти та інноваційної педагогіки, заступнику декана з наукової роботи, професору Олені Валеріївні Матвієнко. Світлана Іванівна побажала наснаги та результативної роботи усім учасникам заходу та поділилась особистими спогадами про часи співпраці з Володимиром Івановичем під час навчання у докторантурі.

Декан факультету також була присутня на урочистому відкритті аудиторії, названої на честь цього видатного науковця.

Дистанційну участь у І Всеукраїнських педагогічних читаннях взяли й викладачі та студенти факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв, підготувавши тези доповідей. За результатами педагогічних читань планується видання збірника тез.

Цей захід став важливою платформою для обміну досвідом і думками щодо подальшого розвитку освіти в умовах глобальних викликів, підкреслюючи актуальність наукових досягнень доктора педагогічних наук, професора, академіка НАПН України Володимира Івановича Бондаря.

 

 

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG