Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

ГОСТЬОВА ЗУСТРІЧ «ГЛОБАЛЬНІ ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ-2030: АКЦЕНТИ НА ОСВІТУ»

Залиште оцінку
(0 голосів)
ГОСТЬОВА ЗУСТРІЧ «ГЛОБАЛЬНІ ЦІЛІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ-2030: АКЦЕНТИ НА ОСВІТУ»

3 жовтня 2024 року відбулася гостьова оnline зустріч для магістрів природничо-математичного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка з представниками освітньої спільноти для стійкого розвитку. Для 30 учасників зустрічі були заявлені були три наукові доповіді з проблематики зустрічі.

Організатором-модератором гостьової зустрічі, Світланою Потоцькою, доценткою кафедри біології нашого університету були представлені спікери, які тривалий час на теренах нашої держави реалізують програми та проєкти.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася Марина Дяченко, координатор Партнерської Мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні», член Бюро Ініціативи Європейської економічних комісії ООН з питань освіти для сталого розвитку з презентацією «Кращі практики освіти в інтересах сталого розвитку: національні розробки з урахуванням міжнародного досвіду».

Віктор Карамушка, доцент кафедри екології факультету природничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» у виступі «Сучасні виклики і сталий розвиток» презентував історію ідеї сталого розвитку, сучасні погляди на її реалізацію та участь освітньої спільноти у реалізації програмних цілей.

Ольга Пруцакова, завідувачка науково-дослідної лабораторії експериментальної педагогіки та педагогічних інновацій, доцент кафедри природничо-математичної освіти і технологій Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, у презентації «Глобальні цілі сталого розвитку – 2023: акценти на освіту» розкрила практичні аспекти розуміння окремних цілей сталого розвиту для освітнього процесу, можливість залучення різних заходів відповідного змісту а системі шкільної та університетської освіти.

Ірина Санковська, старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського столичного університету імені Бориса Грінченка; тренер з екологічної освіти, у виступі «Кліматична освіта для всіх і кожного», ознайомила учасників з практичними здобутками реалізації питань кліматичної освіти, презентувала унікальні розробки з кліматичної освіти (посібники, зошити, екологічні ігри).

Підсумовуючи зустріч, Юрій Карпенко, завідувач кафедри екології, географії та природокористування нашого університету, наголосив на важливості реалізації Цілей сталого розвитку через дисципліни «Теорія і практика сталого розвитку», «Глобальні та регіональні екологічні проблеми сучасного світу», які викладаються як нормативні освітні компоненти університетської магістерської програми 101 Екологія. А також звернув увагу на можливостях реалізації практичних аспектів ідей сталого розвитку через тренінгову діяльність, освітні заходи в системі неформальної екологічної освіти та грантових програм для здобувачів вищої освіти.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG