Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Делегація науковців НУЧК імені Т.Г. Шевченка у Поморському університеті в Слупську на BGS–2024

Залиште оцінку
(1 голос)
Делегація науковців НУЧК імені Т.Г. Шевченка у Поморському університеті в Слупську на BGS–2024

25–27 вересня 2024 року в Інституті біології Поморського університету в Слупську (Польща) відбулася міжнародна наукова конференція «Біогеосфера та соціум» (BGS-2024). Партнерами Поморського університету в організації конференції були Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ та Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Цей захід став продовженням семирічної традиції конференції «Природні ресурси прикордонних територій в умовах змінного клімату» (NARBAC), яка користувалася великим визнанням у науковому співтоваристві. Цьогорічна конференція зібрала фахівців із різних галузей науки, які обговорювали взаємовідносини Людини та Природи в контексті мінливих умов довкілля. Теми цьогорічної конференції були значно розширені, щоб включити погляди з різних наукових дисциплін, що дозволяє краще зрозуміти сучасні проблеми, пов’язані із взаємодією між біосферою та суспільством.

 Українську делегацію на конференції представляли науковці (7 викладачів, 2 аспірантів та студентка) НУЧК імені Т.Г. Шевченка, а також один представник з числа науковців ЧОІППО ім. К.Д. Ушинського. Вони безпосередньо у стінах Поморського університету на пленарному засіданні представили свої наукові доробки. Варто зауважити, що значна кількість викладачів, аспірантів та студентів НУЧК активно долучилися до конференції онлайн, представляючи свої наукові доповіді, беручи участь у дискусіях та підведенні підсумків.

У рамках BGS-2024 учасники мали змогу відвідати навчальні та наукові лабораторії Інституту біології, Herbarium Slupensis, а також студентські гуртожитки. Під час кулуарних дискусій між польськими та українськими науковцями була чудова нагода для обміну знаннями та досвідом, окреслення перспектив спільних наукових досліджень у галузі ботаніки, іхтіології, хімії навколишнього середовища, біологічної корозії, біологічної хімії, фізіології людини, а також педагогіки.

Учасники міжнародної наукової конференції мали можливість відвідати музей Середнього Помор’я у Слупську, побачити різноманітні виставки, які презентували історію Слупська, побувати на узбережжі Балтійського моря, зокрема курортному містечку Устка. Мандри Слупською Ратушею та старовинним Слупськом для чернігівських колег були організовані Інститутом географії Поморського університету.

Перебування делегації НУЧК співпало з прибуттям на навчання за програмою семестрового обміну студентів факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв. То ж чернігівські викладачі і студенти радо зустрілися на поморській землі.

Живе спілкування польських та українських колег дозволило учасникам конференції створити цінні стосунки, які можуть принести плідний врожай в майбутньому.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG