Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

«Саміт Україна – ЄС: обговорення нагальних проблем»

Залиште оцінку
(3 голосів)
«Саміт Україна – ЄС: обговорення нагальних проблем»

6 травня 2016 року в рамках реалізації гранту Європейського Союзу  за програмою Еразмус+ в Навчально-науковому інституті історії, етнології та правознавства імені О.М.Лазаревського пройшов студентський саміт «Україна – ЄС: обговорення нагальних проблем».

У такий незвичний спосіб викладачі навчального модулю «Концепт Європи: від ідеї до реалізації» Тетяна Соломенна та Володимир Гаврилов провели семінарське заняття для студентів 4 курсу.

Метою заходу було обговорити основні питання двосторонньої співпраці між Україною та ЄС, сприяти розвитку навичок ораторського мистецтва, досвіду ведення дискусій, вміння добирати аргументи, генерувати пропозиції то формулювати рекомендації для практичного застосування.

Саміт складався з 3 тематичних сесій, під час яких були обговорені питання політичної та економічної ситуації в Україні, лібералізації візового режиму України з ЄС та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Студенти на 3 години змогли стати керівниками основних інститутів ЄС, високопосадовцями з України. Студенти мали підготувати виступ з теми та відповісти на запитання колег.

– Коли дивишся телевізійні репортажі про подібні саміти, здається, що нічого складного у цьому немає. Але коли сам готуєш 10-хвилинний виступ розумієш, яка це відповідальність. Кожне твоє слово, кожна репліка може бути розтлумачена громадськістю по-своєму. Необхідна чіткість та лаконічність викладу, - зазначила учасниця саміту Ольга Дарда, яка на заході перевтілилася у прем’єр-міністра України.

Саміт став завершальним заняттям модулю. Попереду у студентів залік, який буде проходити у вигляді засідання Європейської Ради, тож даний захід став генеральною репетицією перед ним.

z2

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG