Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Нові перспективи, нові горизонти

Залиште оцінку
(1 голос)
Нові перспективи, нові горизонти

Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка активно долучається до міжнародного співробітництва у галузі вищої освіти.

Так, заступниця декана філологічного факультету Марина РАДЧЕНКО представила наш університет у міжнародному форумі «NEUE PERPECTIVEN NEUE HORIZONTE», який відбувся у Відні 12-13.06.2024 року.

Захід зібрав більше шестидесяти представників дипломатичних установ, університетів, міжнародних організацій країн Європи.

Форум був організований Австрійською агенцією з питань освіти та інтернаціоналізації (OeAD) за участі Федерального міністерства освіти, науки і досліджень Республіки Австрія, Національного агентства Еразмус + Австрії, Міністерства освіти і науки України і Національного Еразмус + офісу в Україні.

Учасників семінару привітали організатори та гості заходу: Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Химинець Василь Васильович, голова Австрійської агенції з питань освіти та інтернаціоналізації Якоб Каліче, представник Федерального міністерства освіти, науки і досліджень Республіки Австрія Герберт Вульц.

Проактивні освітяни активно долучилися до панельної дискусії щодо сучасних викликів, які переживає українська вища освіта, і прослухали доповіді з актуальних проблем сучасної політики в галузі вищої освіти в Україні та Австрії, ознайомилися з прикладами успішних міжнародних проєктів,  реалізованих австрійськими та українськими університетами-партнерами в межах програми Еразмус +, отримали інформацію щодо програм підтримки в межах такої співпраці, взяли участь у сесіях з пошуку партнерів, зробили короткі презентації своїх закладів освіти і взяли участь у неформальному спілкуванні.

Семінар відбувся у форматі фокус-зустрічей, спрямованих на обмін досвідом, розроблення напрямів середньострокової співпраці між українськими і австрійськими закладами вищої освіти.

Результатом зазначених активностей стало окреслення перспектив подальшої співпраці з низкою закладів вищої освіти Австрії і України, обмін контактами.

Учасники заходу також ознайомилися з прикладами успішних міжнародних проєктів між австрійськими та українськими університетами-партнерами в межах програми Еразмус +, отримали інформацію щодо програм підтримки в межах такої співпраці, взяли участь у сесіях з пошуку партнерів, коротко представили своїх заклади освіти і долучилися до неформального спілкування.

Нас чекає велика робота, щодо впровадження результатів «NEUE PERPECTIVEN NEUE HORIZONTE» в практичну діяльність Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка.

За матеріалами відділу міжнародних зв'язків та соціального партнерства.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG