Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Міжнародна наукова конференція "Вивчення та викладання історії Європейського Союзу: виклики для України"

Залиште оцінку
(1 голос)
Міжнародна наукова конференція "Вивчення та викладання історії Європейського Союзу: виклики для України"

Нещодавно відбулася міжнародна наукова конференція "Вивчення та викладання історії Європейського Союзу: виклики для України". Для обміну досвідом захід об'єднав понад 55 європейських та українських політиків, науковців, освітян. Обговорювалися ряд наступних питань:  

 - нові виклики у викладанні, дослідженні та вивченні історії Європейського Союзу;   

- питання розвитку ЄС у часи невизначеності;

- сучасна освітня, культурна та дослідницька політика Європейського Союзу;

- співробітництво Європейського Союзу та України в культурно-освітній сфері в контексті євроінтеграції;

- передовий досвід співпраці закладів освіти щодо навчання та викладання історії Європейського Союзу;

- нові історіографічні та методологічні підходи щодо євроінтеграційних досліджень;

- поглиблення знань про європейські освітні та культурні практики в Україні.

Конференцію відкривала доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка Марина Кеда. З вітальним словом до учасників заходу звернулася проректорка з наукової роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка Наталія Носовець. Звертаючись до високого зібрання вона зазначила: "Освіта завжди була і залишається фундаментальним фактором розвитку будь-якої нації. Зараз Україна переживає значні трансформації, і Європейський Союз є для нас важливим партнером у різних сферах, в тому числі і в освіті. Європа - це не лише географічне розташування. Це континент з багатою історією та культурою, спільнота країн з розвиненою економікою та демократичною політикою, а також цінностями, такими як повага до прав людини, свобода, рівність, справедливість та мир. Україна має ознаки європейської нації. Її різноманітне культурне життя проявляється в літературі, мистецтві, музиці та науці. Україна, як і Європейський Союз, відстоює цінності самоповаги, свободи, миру, прогресу та любові до своєї Батьківщини і культури. Від імені ректорату висловлюю глибоку вдячність усім організаторам, доповідачам та учасникам за їхню підтримку та зусилля, спрямовані на успіх цієї конференції. Ми цінуємо вашу роль у формуванні майбутнього української освіти і вдячні за вашу допомогу та солідарність".

Робоча частина засідання розпочалася з публічної лекції Біргіт Дайбер, депутатки Європейського Парламенту на тему: "Європейський Союз і Україна: співпраця заради миру?".  Пані Дайбер висловила щиру солідарність з народом України та захоплення діяльністю освітніх установ під час війни. Шановна гостя детально зупинилась на основних кроках становлення Європейського Союзу, наголосила на перспективах співпраці ЄС та України, в тому числі й у галузі освіти, науки та культури.

Участь наших науковців у міжнародних проєктах та програмах є важливою складовою до визнання Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, як вищого навчального закладу європейського рівня.

 

 

За матеріалами відділу міжнародних зв’язків та соціального партнерства

 

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG