Конкурс педагогічної майстерності в Інситуті історії

Залиште оцінку
(2 голосів)
Конкурс педагогічної майстерності в Інситуті історії

Студенти 44 групи спеціалізації «історія та експертиза культурно-історичних цінностей» на чолі з капітаном – Іриною Іллюхіною, яка написала сама сценарій «виступу» й виготовила власноруч костюми учасникам команди, перемогли в конкурсі педагогічної майстерності студентів 4 курсу, що відбувся 28 квітня 2016 року в Навчально-науковому інституті історії.

Команда 42 групи посіла 2 місце, команда 41 групи – 3 місце, а команда 40 групи – місце. Але про все по порядку.

Цього року в конкурсі педагогічної майстерності зголосилися взяти участь 4 команди – від 40, 41, 42 та 44 академічних груп. Традиційно, вже 11 років поспіль, модератором та ідейним натхненним конкурсу є старший викладач кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін А.В.Католик. Журі, що оцінювало здібності та педагогічні таланти студентів-конкурсантів, складалося з досвідчених педагогів – доцента кафедри всесвітньої історії І.І.Еткіної, старшого викладача кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін О.М.Герасимчука та доцента кафедри правових дисциплін Ю.М.Петровської, яка й підводила підсумки конкурсу. Головою журі був завідувач кафедри педагогіки і методики викладання історії та суспільних дисциплін, професор А.М.Боровик.

Студенти мали можливість проявити педагогічну майстерність у трьох «вимірах»: у майстерності педагогічної розповіді (самопрезентація), майстерності педагогічного спілкування (розігрування рішення педагогічної задачі) і майстерності педагогічної взаємодії (демонстрація фрагменту уроку історії або виховного заходу).

Команда-переможниця із студентів 44 групи вигідно виділялася з-поміж суперників завдяки своїй креативності, емоційності, акторському мистецтву та вмінню зацікавити аудиторію. Особливо вразило суддів розігрування за ролями виховного заходу, присвяченого порівнянню становища слов’янки, козачки та радянської жінки часів Другої світової війни у відповідних костюмах, а також цікава й наочна розповідь «класичної» вчительки про культуру та побут Піднебесної – Китаю – у виконанні Анастасії Дороженко. Учасниці суцільно дівочої команди спромоглися дуже реалістично виконати й чоловічі ролі під час вирішення педагогічної ситуації.

Команда 42 групи на чолі із Ольгою Дардою, яка, до речі, посіла друге місце у загально університетському конкурсі «Людина обраної професії», за ролями змоделювала урок історії, присвячений вибору віри Володимиром Хрестителем.

Не можна не відзначити розповідь Анни Чорної щодо традиційного одягу жінок Арабського Сходу, що був показаний у відповідній презентації.

Денис Захарченко із 41 групи продемонстрував серйозний і науковій підхід під час розповіді про глобальні екологічні проблеми людства, що були «відображені» на слайдах, а презентація фрагменту уроку на тему: «Україна – єдина країна» завершилася виконанням вірша.

Команда 40 групи запам’яталася костюмованим проведенням виховного заходу з моделюванням «учнями» обряду розплетення коси нареченої перед весіллям. Анастасія Коваленко «занурила» аудиторію у легендарну історію міста Чернігова під час своєї розповіді.

Дякуємо усім учасникам та членам журі за те, що подарували й розділили із аудиторією це свято!

 

Ірина ЧУГАЄВА

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG