Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Зробимо Україну чистою

Залиште оцінку
(0 голосів)
Зробимо Україну чистою

23 квітня 2016 року по всій Україні відбулася соціально-екологічна акція «Зробимо Україну чистою» під егідою міжнародної  мережі «Let's do it, Ukraine!». На Чернігівщині захід проводиться втретє, цього року до нього долучилося 13 населених пунктів та було створено десятки локацій - територій, де була потреба прибрати і впорядкувати.

Центральна локація організаторів заходу розмістилася в міському парку культури та відпочинку, але ще були 8, не менш важливих для міста територій на Подусівці, Березовому гаю, Лісковиці, Масанах, Ялівщині.

Не залишилися осторонь соціально-екологічної акції і студенти та викладачі нашого університету, локація якого біла визначена в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина». Вона стала своєрідним патріотичним майданчиком формування екологічної свідомості, відповідальності  та бажання впорядкувати цю природоохоронну територію. Близько 200 учасників заходу протягом двох годин прибирали місцевість у 8 секторах -  від вулиці Героїв Чорнобиля до дачних ділянок в Олександрівці, по береговій смузі Стрижня  до меж  старого міського цвинтаря і меморіалу загиблим чернігівцям.

Реально назбирали понад півтори тони різного «цивілізованого» сміття, серед якого  - і старі лампові телевізори, і шини від вантажівок, і пластикові та скляні пляшки різного призначення, і ремонтне та побутове  сміття. Сміття було часткового зібрано по фракціям та в той же день вивезено з території «Ялівщини» міськими комунальниками.

При організації заходу була проведена значна підготовча діяльність, зокрема координатор локації «Ялівщина» студент 42 групи хіміко-біологічного факультету Животягін Леонід був заклопотаний у пошуках пакетів, рукавичок для прибирання, було проведено 2 попередні зустрічі-тренінги безпосередньо на території парку. Допомогу у вирішенні різних організаційних питань було надано ректоратом, виховним відділом та профспілковою організацією університету. Також частку допомоги було внесено організаторами заходу - дирекцією КЗ РЛП «Ялівщина» - надано комплекти рукавичок та пакети. Всі учасники були забезпечені необхідним «реманентом» для успішного здійснення хорошої справи – прибирання.

А своєрідними провідниками по «Ялівщині» виступили переважно студенти-екологи першого курсу, до них долучилися і біологи та навіть і випускники спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища» минулих років, що було дуже приємно. До обов’язків  гідів входило показати групам учасників місця суботника та складування сміття, провести інструктаж з техніки безпеки та своїм прикладом підтримувати пошук та утилізацію сміття.

Після завершення суботника всіх бажаючих на агробіостанції університету чекав фіточай з чебрецю та звіробою з мезинських луків та кількакілограмовий маковий мега-батон «Еко» з сокиринським медом від організаторів. Також на агробіостанції всі бажаючі могли сфотографуватися з колекцією різних тюльпанів та помилуватися квітуванням сакур  та форзицій.

 

Юрій Карпенко,
зав. кафедри екології та охорони природи

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG