Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Міжнародна наукова онлайн-конференція «XIV Сіверянські соціально-психологічні читання»

Залиште оцінку
(1 голос)
Міжнародна наукова онлайн-конференція «XIV Сіверянські соціально-психологічні читання»

26 квітня 2024 р. відбулася Міжнародна наукова онлайн-конференція «ХІV Сіверянські соціально-психологічні читання», організатором якої виступили кафедри Навчально-наукового інституту психології та соціальної роботи НУЧК імені Т.Г.Шевченка. Співорганізаторами заходу були: дослідницький центр RADAR Університету Бен Гуріон в Негеві (Ізраїль), кафедри психології Херсонського та Кременчуцького університетів, Університету Григорія Сковороди в Переяславі, а також кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського університету.

Конференцію відкрив ректор НУЧК імені Т.Г.Шевченка професор Олег Шеремет, який побажав учасникам плідної праці, відмітив значущість наукової роботи чернігівських та інших фахівців у воєнний період. На пленарному засіданні було озвучено доповіді 8 спікерів:

1) Підтримуючі підходи у роботі з дітьми, які переживають травматичний стрес (директор Навчально-наукового Інституту психології та соціальної роботи НУЧК імені Т.Г.Шевченка Людмила Завацька).

2) Доносництво як різновид політичної поведінки: історико-психологічні паралелі та сучасність (завідувач кафедри загальної, вікової та соціальної психології імені М. А. Скока НУЧК імені Т.Г.Шевченка Олександр Дроздов).

3) Розвиток послуги «Університет третього віку» та шляхи її трансформації в умовах розбудови інституційної спроможності ТЦСО/ЦНСП (доцент кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Антоніна Конончук).

4) Українські біженці: чи можна склеїти розбитий глечик? (головний науковий співробітник відділу психології політико-правових відносин Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Ольга Кочубейник).

5) Чи здатні «психологи страху» перевертати піраміду Маслоу догори дригом (професор кафедри психології, педагогіки та філософії Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Олег Соловйов, завідувач кафедри психології, педагогіки та філософії Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Ольга Літвінова).

6) Самооцінні вектори українців: Я і ми, ми і влада, влада і президент. (головний науковий співробітник відділу психології мас та спільнот Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Вадим Васютинський).

7) Типи самоздійснення майбутніх фахівців соціономічної сфери в умовах цифрового освітнього середовища (професор кафедри психології Херсонського державного університету Ігор Попович).

8) Сучасні підходи до класифікації розладів особистості (доцент кафедри практичної психології Університету Григорія Сковороди в Переяславі Андрій Бондарчук).

На онлайн-зустрічі були присутні понад 60 викладачів, науковців та здобувачів навчальних і наукових закладів мм. Києва, Чернігова, Ніжина, Кременчука, Херсона, Переяслава. За матеріалами конференції буде підготовлено електронний збірник.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG