Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

До Всесвітнього дня Землі

Залиште оцінку
(1 голос)
До Всесвітнього дня Землі

До Всесвітнього дня Землі на навчально-науковій станції Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка у Всеукраїнський день довкілля 20 квітня 2024 р. з нагоди 25-річчя Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта» вихованці КПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» управління освіти і науки Чернігівської ОДА, студенти, аспіранти та науковці НУЧК імені Т.Г. Шевченка, члени Всеукраїнської екологічної ліги долучилися до акції «Моє дерево Перемоги». Садивний матеріал для акції надало КП «Зеленбуд» Чернігівської міської ради.

Заходи під час акції відбувалися у локаціях інформаційно-пізнавальної платформи «Дерева у звичаях та обрядах українського народу» та садивних майданчиків «Дерева природної флори» й «Екзотичні інтродуценти», на оздоровчо-пізнавальному маршруті навчально-наукової станції «Дивовижне поряд», а завершилися фіточаюванням.

Як символ сердечності та доброзичливості українського народу була посаджена група дерев липи серцелистої, а закладена алея з гіркокаштану криваво-м’ясного символізуватиме кров, пролиту захисниками Батьківщини. У дендрарії були також висаджені символічні декоративні дерева та чагарники: магонія падуболиста (символ пам’яті та вічності життя), хеномелес японський (символ міцності), катальпа бігнонієвидна сорту «Nana» (символ спокою), гібіскус садовий (символ стійкості та рішучості), форзиція проміжна (символ чистоти помислів) та слива розчепірена Пісарді (символ весни).

У цей день студенти-екологи НУЧК імені Т.Г. Шевченка спільно з працівниками регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» та співробітниками Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА також долучилися до прибирання сміття на території парку.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG