Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Філософія, філологія, культура, освіта: слово молоді

Залиште оцінку
(1 голос)
Філософія, філологія, культура, освіта: слово молоді

26 березня 2024 р. на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка та за участи Childhood Education International (USA), Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Житомирського державного університету імені Івана Франка, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Пенітенціарної академії України та Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка відбулась важлива наукова подія – Всеукраїнська науково-практична конференція молодих науковців і студентів, що мала назву: «Філософія, філологія, культура, освіта: слово молоді».
Захід зібрав активних і талановитих молодих дослідників із різних куточків України.

На пленарному засіданні з вітальним словом виступили проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Наталія Михайлівна Носовець і декан філологічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка Стеченко Тетяна Олександрівна, які побажали учасникам конференції безмежної творчої енергії та наукового ентузіазму в їхній науковій діяльності. Також Смоліна Світлана Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент, в.о. завкафедри іноземної філології та освітніх технологій Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка підкреслила значущість молоді та їхнього внеску в розвиток сучасної науки та освіти.
Вельми приємно, що наші іноземні колеги теж виявили бажання долучитися до конференції. Julie Kasper, Director of Teacher Learning and Leadership Center for Professional Learning, Washington DC, USA висловила свою підтримку та захопленість українськими студентами і науковцями.
Дуже потужною та неабияк актуальною була доповідь Гордієнко Олесі Євгеніївни, аспіранта відділу граматики та наукової термінології Інституту української мови НАН України, викладача кафедри української мови і літератури Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка на тему «Проблемне освоєння новітніх запозичень у масмедійному дискурсі: фонетичний аспект».
Після пленарного засідання учасники конференції розпочали плідну робота за секціями: «Філософські, культурологічні аспекти сучасної освіти», «Педагогічні аспекти сучасного навчання і виховання», «Комунікативно-функціональний, лінгвокогнітивний та етнолінгвістичний аспекти сучасного англо- й українськомовного дискурсу», «Актуальні питання методики навчання іноземних мов у закладах загальної середньої та вищої освіти», «Сучасні проблеми літературознавства та методики навчання й викладання зарубіжної літератури» та «Актуальні проблеми українського мовознавства і літературознавства та методик їх навчання». Не можна не відзначити високий рівень підготовки та професіоналізм учасників конференції. Доповіді були насичені новими ідеями, дослідженнями, а майже після кожного виступу відбувались захопливі та продуктивні дискусії між учасниками, де кожен міг висловити свою думку чи наукову тезу. Організатори та учасники Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих науковців і студентів висловлюють подяку всім, хто долучився до реалізації заходу і запевняють, що ця подія є важливим кроком уперед у науковому розвитку талановитої молоді України.
Текст – Ангеліна КЛЕСУН

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG