Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Розширюємо співробітництво в Луцьку

Залиште оцінку
(1 голос)
Розширюємо  співробітництво в Луцьку

Делегація Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка у складі ректора, доктора юридичних наук, професора Олега Шеремета та голови спеціалізованої вченої ради, доктора педагогічних наук, професора Олександра Пронікова 21- 22 березня з робочим візитом перебувала в Луцьку у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Програма візиту була насиченою. Представники університетів обговорили накопичений багаторічний досвід наукової співпраці в сфері фізичного виховання та спорту, зазначивши, що проведена робота створила всі передумови розширення співпраці спрямовані на розвиток спільної освітньої, наукової й економічної діяльності між Університетами, що передбачатиме запровадження новітніх форм партнерських відносин.

Після детального та ґрунтовного обговорення перспектив співробітництва, в урочистій обстановці ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки, доктор наук з фізичного виховання, професор Анатолій Цьось та ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, доктор юридичних наук, професор Олег Шеремет підписали Договір про співпрацю між Університетами.

Основною метою Договору є встановлення взаємовідносин, що будуються на основі розвитку різних форм співпраці в галузі підвищення рівня професійної підготовки фахівців у соціально-гуманітарній та економічній сферах. За участю Сторін буде здійснюватися організація та проведення спільних досліджень з питань взаємного інтересу, обмін досвідом у сфері освітньої, наукової діяльності тощо.

Після підписання Договору Олег Шеремет та Олександр Проніков ознайомилися з роботою факультету фізичної культури, спорту та здоров’я, відвідали спортивний комплекс університету. Під час спілкування декан факультету, кандидат наук з фізичного виховання, доцент Василь Пантік розповів про організацію освітнього процесу, спортивні досягнення здобувачів освіти, висловив своє бачення та пропозиції співробітництва споріднених факультетів.

Програма відвідання юридичного факультету передбачала зустріч із майбутніми фахівцями в сфері права і лекцію на тему «Особливості правового регулювання освітніх закладів в умовах воєнного стану», яку провів доктор юридичних наук, професор Олег Шеремет. Декан факультету, кандидат юридичних наук, доцент Антон Демчук подякував професору Олегу Шеремету за цікаву лекцію, показав навчальні аудиторії та кабінети, поділився досвідом роботи.

Також змістовним і корисним було спілкування гостей із представниками медичного факультету. Декан, кандидат біологічних наук, доцент Андрій Поручинський, разом із колегами, розповів про історію створення факультету, організацію освітнього процесу, познайомив з сучасною матеріальною базою факультету, умовами в яких здійснюється підготовка майбутніх лікарів та фармацевтів, поділився досвідом роботи. Досвід колег з Волині, як зазначив ректор Олег Шеремет, буде враховано під час процесу створення медичного факультету в нашому університеті.

Під час підсумкової зустрічі робочої поїздки Олег Шеремет подякував від імені делегації своєму колезі, ректору Волинського національного університету імені Лесі Українки професору Анатолію Цьосю та представникам його команди за гостинність, змістовну та корисну робочу частину, обмін досвідом та організацію цікавої екскурсії до Замку Любарта.

Було наголошено, що співпраця університетів здійснюватиметься з урахуванням пропозицій і можливостей сторін у сфері наукової, навчальної, методичної та виробничої діяльності. Реалізація програми академічної мобільності для учасників освітнього процесу у закладах-партнерах за узгодженими освітніми програмами, з можливістю отримання випускниками документа про вищу освіту закладу вищої освіти-партнера, а також спільних подвійних документів про вищу освіту закладів вищої освіти-партнерів.

Також Олег Шеремет висловив слова вдячності Збройним Силам України, які забезпечують можливість в складний час воєнного стану організувати та проводити заходи які сприяють розвитку вищої освіти та підготовці фахівців для відбудови держави після нашої Перемоги. Колег з Волинського національного університету імені Лесі Українки на чолі з професором Анатолієм Цьосем було запрошено спільно в наступному році відзначити в Чернігові 325-річчя Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG