Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Знання і вміння, які рятують життя

Залиште оцінку
(1 голос)
Знання і вміння, які рятують життя

9 березня 2024 року студенти факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка взяли участь у тренінгу "Домедична допомога в умовах бойових дій / воєнного стану". Цей тренінг був організований у рамках дисципліни "Валеологія та основи медичних знань" та відбувався за ініціативою багатьох студентів нашого факультету, яким було цікаво дізнатися про різні аспекти цього курсу.

 

Організацією та модернізацією заходу займалися професор кафедри дошкільної та початкової освіти Юлія НОСКО та студентський профком. Якісне проведення тренінгу забезпечили тренери з домедичної допомоги у Osvitorium Олександра СТАРОДУБ та Наталія ЖУКОВА.

Участь у таких заходах є надзвичайно важливою для майбутніх учителів. Учасниці тренінгу отримали життєво важливі знання та навички надання допомоги в невідкладних ситуаціях, а також мали можливість ознайомитися з реальними прикладами і демонстраціями технік домедичного втручання та потренуватися на манекенах. Під час тренінгу вони вивчали теоретичні аспекти зупинки кровотечі методом тампонування, накладання турнікетів, допомоги при пневмотораксі та навчалися надавати допомогу при порушенні прохідності дихальних шляхів, пораненнях та травмах.

По завершенню тренінгу учасники обмінялися враженнями та висловили вдячність тренерам за цікавий та актуальний тренінг. Кожна слухачка отримала сертифікат про проходження курсу. Сподіваємося, що отримані практичні уміння та навички будуть використовуватися лише в мирних цілях. Висловлюємо щиру вдячність тренерам за надзвичайно важливі та актуальні знання та навички в умовах сьогодення, які можуть врятувати не одне життя.

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG