Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Тарас Шевченко – геній і пророк українського народу: до 210-річчя від дня народження поета

Залиште оцінку
(1 голос)
Тарас Шевченко – геній і пророк українського народу:  до 210-річчя від дня народження поета

Напередодні всеукраїнського та всесвітового вшанування пам'яті Тараса Шевченка, 07 березня 2024 року, на філологічному факультеті Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка відбувся інтерактивний захід. Організатори - д.п.н., професор Лілік О.О., к.філ.н., доц. Сазонова О.В. Учасники – ст.уденти першого курсу українського відділення, представники Чернігівського обласного наукового ліцею Чернігівської обласної ради (Зорко Марія, Кирик Марія, Попелюх Ангеліна, Новопашина Євгенія, Дугінова Ганна), а також учні Чернігівської загальноосвітньої школи №19.

 

Неймовірно захопливо, жваво, невимушено та інтелектуально-насичено промайнула пара. Завдяки авторській розробці педагогів "Квантовий стрибок" на основі робіт Олександра Грєхова, учасники заходу змогли збагнути, що постать Т.Шевченка не забронзована, а сучасна. Адже численні несподівані паралелі , асоціації із культурними діячами, митцями, персонажами з фільмів і навіть тваринами, які учасники заходу намагалися встановити, доводять, що треба позбавлятися від стереотипного тлумачення.

Розглядаючи Тараса Григоровича як різнобічну особистість, ми відкрили для себе його не тільки як великого поета, але й як активіста, митця та людину з високими ідеалами. Цей захід став чудовою нагодою висловити нашу вдячність перед спадщиною Тараса Шевченка.

Текст підготувала Желдак Валерія. Світлини Кирила Холявка.

 

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG