Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

НУЧК ім. Т.Г.Шевченка та Рейнсько-Вестфальський технічний університет Аахена на шляху до партнерства

Залиште оцінку
(1 голос)
НУЧК ім. Т.Г.Шевченка та Рейнсько-Вестфальський технічний університет Аахена на шляху до партнерства

Міжнародна співпраця у сфері освіти сприяє економічному розвитку країни, а міжнародна співпраця університетів є важливим напрямом оптимізації підготовки нової генерації фахівців, інтеграції України у світовий освітній простір.

 

Україна є невід’ємною складовою нової системи європейських зв’язків і відносин. Метою модернізації вищої освіти у нашій державі є створення такої моделі освітнього процесу, в якій би поєднувалися найкращі вітчизняні і зарубіжні традиції. Це дасть змогу отримати динамічну, мобільну, конкурентно-спроможну модель освітньої системи.

Практика роботи за останні роки значно наблизила нас до реалізації ідеї входження до європейського простору вищої освіти.

Саме тому, 4 березня 2024 року, у стінах нашого університету відбулася онлан-зустріч між Національним університетом «Чернігівський колегіум» ім,Т.Г.Шевченка, Національним університетом «Чернігівська Політехніка»,  Чернігівською міською радою та Рейнсько-Вестфальським технічним університетом Аахена.

Ректор НУЧК ім. Т.Г.Шевченка, доктор юридичних наук, професор Олег ШЕРЕМЕТ ознайомив німецьких колег з історією та сьогоденням нашого ЗВО, особливостями організації навчального процесу в умовах воєнного стану в Україні. Особлива увага була приділена, також, стану реалізації 18 Угод про співпрацю із провідними європейськими університетами. На думку Олега ШЕРЕМЕТА, вбачаються перспективи розвитку співпраці з університетом Аахена за такими напрямками, а саме: природничо-математичних наук, мистецького та гуманітарного профілю, економіки та медицини.

Керівництво університету Аахена підтримало бажання до співпраці за даними напрямками та висловило бажання прийняти на навчання студентів з України та Чернігова, зокрема.

За результатами зустрічі зрозуміло, що необхідно і надалі розширювати міжнародні контакти за рахунок укладання угод та здійснення спільних проєктів, посилення процесів обміну досвідом та інформацією.

За інформацією відділу міжнародних звязків та соціального партнерства

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG