Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

"Стиль життя" :редакція ЧЕЛАЙН познайомила чернігівських студентів із журналістикою (Відео)

Залиште оцінку
(1 голос)
"Стиль життя" :редакція ЧЕЛАЙН познайомила чернігівських студентів із журналістикою (Відео)

Ознайомитись із професією журналіста до офісу ЧЕЛАЙН завітали потенційні майбутні студенти магістратури журналістики, яка вже з наступного навчального року відкривається в НУЧК ім. Т. Шевченка.

 

«Ідея створення або відкриття освітньо-професійної програми журналістики живе вже давно, кілька років. Проте її втілення та реалізацію ми розпочали цього навчального року. Професія журналіста стресова. І відповідно, якщо в людини є певна основа, освіта, в неї більше шансів стати професійним журналістом. Сучасний журналіст має витримувати всі перипетії, які йому посилає доля, має бути морально стійким», — Тетяна Хомич, завідувач кафедри української мови і літератури НУЧК ім. Т. Шевченка.

Наразі на філологічному факультеті університету вже введена додаткова дисципліна для бакалаврів – «Основи журналістики».

«Одна справа – це розповідати фактичний матеріал, теоретичний матеріал, а інша справа – коли вже бачимо власне той результат, як працюють у полях журналісти, іншими словами. Вважаю, що у нас на прикордонні така професія є однією з доволі важливих, оскільки надзвичайно потрібно зараз показувати правду, правильно показувати матеріал, його перевіряти», — Олеся Гордієнко, викладач кафедри української мови і літератури

 

 

Журналісти ЧЕЛАЙН розповіли студентам філологічного факультету про етапи роботи журналіста, особливості зйомки та монтажу.

«Журналіст – це людина, яка постійно існує в інфопросторі, постійно перебуває в новинах і вона не має права в певний момент сказати, що «напевне, я втомилась, сьогодні буду без новин». Тому що в цей момент створюється певна інформаційна бульбашка. Ми чудово розуміємо, що за день відбувається сотня, тисяча подій, особливо зважаючи на те, що в Україні ще триває війна. Журналістика – це не професія, це – стиль життя», — Таліна Тарасенко, журналістка онлайн-видання ЧЕЛАЙН.

Найбільша увага тепер у роботі редакції ЧЕЛАЙН приділяється темам, пов’язаним із війною, військовими, історичними подіями, які впливали на українську націю. Важливі якості в такій роботі – це оперативність і розвиток. Завдяки роботі журналістів було видано книжки про злочини окупантів на Чернігівщині. Попри страшні події 19 серпня, коли постраждав офіс редакції, робота журналістів не припинялась, аби жителі міста й області отримували вчасно новини.

«Редакція інтернет-видання ЧЕЛАЙН намагається максимально розвиватися, незважаючи навіть на те, що наразі ми перебуваємо в надскладних реаліях війни, коли це дійсно складно робити. Ми продовжуємо максимально якісно виконувати свою роботу, доносити інформацію до жителів Чернігова й області. Водночас ми намагаємося активно розвиватись. До прикладу, нещодавно редакція ЧЕЛАЙН увійшла до 16 найкращих інтернет-редакцій, які беруть участь у міжнародному проєкті «Fight for facts», — Таліна Тарасенко, журналістка онлайн-видання ЧЕЛАЙН.

Наприкінці студенти філологічного факультету поділилися своїми враженнями від зустрічі з працівниками редакції ЧЕЛАЙН. Приємно, що серед них були й такі, які завдяки цій зустрічі захотіли пов’язати своє життя з професією журналіста.

«Сучасний журналіст повинен бути оперативним – це перший стандарт журналістики, він має бути дисциплінованим, організованим. Також комунікативним, щоб знайти спільну мову з будь-якою людиною», — Дар’я Літош, студентка.

«На мою думку, зараз ця професія є актуальною, і в нас час люди завжди повинні знати, що відбувається навколо, завжди повинні бути в курсі всіх подій», — Аліна Доброскок, студентка.

«По-перше, освіченим, також нейтральним – це головне, тому що не потрібно журналісту ставати на чиюсь сторону. І звісно, творчим», — Ангеліна Клесун, студентка.

«Мені було цікаво потрапити на цю екскурсію, оскільки я цікавлюся журналістикою, планую пов’язати своє життя з цим. Тому я вирішила, що відвідати офіс ЧЕЛАЙН для мене буде обов’язковим», — Дар’я Літош, студентка.

«Оскільки я ще з дитинства мріяла бути журналісткою, то для мене ця тема дуже цікава», — Ангеліна Клесун, студентка

«Сподобалося зосередитися на таких практичних аспектах у роботі журналіста, дізнатися не тільки теоретично, але й побачити, який це все має вигляд на практиці», — Віталій Авраменко, студент.

«Я дуже вдячна ЧЕЛАЙН, що вони продемонстрували всі етапи своєї роботи студентам філологічного факультету», — Аліна Доброскок, студентка.

Джерело: ЧЕЛАЙН https://cheline.com.ua/chelinetv/suspilstvo-video/stil-zhittya-redaktsiya-chelajn-poznajomila-chernigivskih-studentiv-iz-zhurnalistikoyu-video-398038

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG