Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Продовження міжнародної співпраці з Угорщиною

Залиште оцінку
(0 голосів)
Продовження міжнародної співпраці з Угорщиною

Доцент кафедри мистецьких дисциплін, доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин НУЧК імені Т.Г. Шевченка Олег Воронко у період з 25 грудня 2023 року по 15 січня 2024 року перебував у відрядженні у м. Будапешт (Угорщина).

 

Під час відрядження були реалізовані такі заходи:

 1). Доцент НУЧК Олег Воронко разом зі співробітниками «Державного самоврядування українців Угорщини» та «Центру української культури та документації в Угорщині» (м. Будапешт) продовжили здійснювати вибіркове соціологічне опитування українських переселенців у м. Будапешт. Результати проведених соціологічних досліджень доповнять джерельну базу докторської дисертації доцента Олега Воронка на тему «Етносоціальні процеси в Україні у другій половині ХХ – ХХІ століттях» та дадуть важливий статистичний матеріал для викладання таких дисциплін, як «Етнологія», «Соціологія», «Культура національних меншин», «Державна культурна політика», «Основи демографії».

2). Як психолог-консультант Олег Воронко проводив особисті психологічні консультації для підтримки українських переселенців у м. Будапешт на базі Центру ментальної терапії “Kozeppont jogastudio”. З ініціативи доцента Олега Воронка налагоджена взаємодія як з Центром ментальної терапії, так і з Угорською екуменічною службою допомоги у м. Будапешт.

3). Важливим аспектом практичної діяльності доцента Олега Воронка стала співпраця з Українською асоціацією «Єдність» (м. Будапешт) у особі голови Вікторії Петровської. У контексті спільної діяльності була здійснена допомога в організації двох концертних благодійних заходів. Так, 7 січня 2024 року відбувся Різдвяний концерт колективу “Співочі”, організованого рік тому українками із числа вимушених переселенців, яких прихистила Угорщина. (керівник гурту - Tatjana Timkanics Gazdik). В залі лунали українські колядки та щедрівки https://novasvoboda.net/2024/01/08/u-budapeshti-vidbuvsya-blagodijnyj-konczert-na-pidtrymku-zsu/ Кошти, зібрані під час проведення концерту були передані на потреби ЗСУ. Тижнем пізніше, 13 січня 2024 року, відбувся «Новий вертеп» у Будапешті від популярного українського хіп-хоп гурту «Танок на майдані Конго» 13.01 - TNMK in Budapest (The New Vertep Show). Українська асоціація "Єдність" отримала запит на допомогу в організації концерту в рамках благодійного євротуру. Всі одержані кошти також були зібрані для ЗСУ https://www.facebook.com/jednisty/ .

Слід наголосити, що дослідницька робота і надалі буде здійснюватися відповідно до пунктів 3.1 та 5.1 трьох «Договорів про партнерство та співпрацю», підписаних ректором НУЧК імені Т.Г. Шевченка професором Олегом Шереметом з директором «Центру української культури та Документації в Угорщині» (м. Будапешт) Вікторією Бернат (Договір від 15 листопада 2022 року), з головою Української асоціації «Єдність» (м. Будапешт) Вікторією Петровською (Договір від 4 травня 2023 року) та з головою Державного самоврядування українців Угорщини (м. Будапешт) Ярославою Сабо (Договір від 16 травня 2023 року). Підписання зазначених договорів відбулося у попередні відрядження доцента Олега Воронка.

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG