Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Співпраця з українцями в Угорщині продовжується

Залиште оцінку
(0 голосів)
Співпраця з українцями в Угорщині продовжується

З 9 вересня по 5 жовтня 2023 року доцент кафедри мистецьких дисциплін НУЧК імені Т.Г. Шевченка Олег Воронко перебував у відрядженні у м. Будапешт (Угорщина). Основні напрями діяльності під час відрядження підпорядковувалися змісту і вимогам міжнародних «Договорів про партнерство та співпрацю» між Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченката«Центром української культури та Документації в Угорщині», «Державним самоврядуванням українців Угорщини», «Українською асоціацією «Єдність» в Угорщині» (ініціатором підписання Договорів виступив доцент Олег Воронко). Договори були підписані ректором НУЧК імені Т.Г.Шевченка професором Олегом Шереметом та директором «Центру української культури та Документації в Угорщині» (м. Будапешт) Вікторією Бернат (15 листопада 2022 року), головою Української асоціацієї «Єдність» (м. Будапешт) Вікторією Петровською (4 травня 2023 року), головою Державного самоврядування українців Угорщини (м. Будапешт) Ярославою Сабо (16 травня 2023 року).

 

Під час відрядження були реалізовані такі заходи:

1). Доцент НУЧК Олег Воронко разом зі співробітниками «Державного самоврядування українців Угорщини» та «Центру української культури та документації в Угорщині» (м. Будапешт) за участі доцента кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин НУЧК Марини Кеди, яка зараз перебуває на стажуванні у «EuropeanUniversityInstitute» (м. Флоренція, Італія) і розробляє проєкт «Культурна політика Європейського Союзу в умовах масових міграцій», здійснили наукове редагування анкет і почали вибіркове соціологічне опитування українських переселенців. У такому контексті дослідницька робота і надалі здійснюватиметься відповідно до пунктів 3.1 та 5.1 вищевказаних «Договорів про партнерство та співпрацю».

2). В якості психолога-консультанта Олег Воронко (випускник 2 ступеню навчання Київського інституту гештальту та психодрами) продовжив проведення особистих психологічних консультацій для підтримки українських переселенців у м. Будапешт на базі Центру ментальної терапії “Kozeppontjogastudio”. Саме Центр ментальної терапії фінансово забезпечує відрядження доцента Олега Воронка до Угорщини. З ініціативи доцента Олега Воронка налагоджена взаємодія як з Центром ментальної терапії, так і з Угорською екуменічною службою допомоги у м. Будапешт.

3). Важливим аспектом практичної діяльності доцента Олега Воронка стала співпраця з «Українською асоціацією «Єдність» в Угорщині» у особі голови Вікторії Петровської. Серед спільних заходів стала участь Олега Воронка як фахівця-етнолога в етнокультурному святі «День українського борщу» та Благодійному ярмарку (17 вересня 2023 року). Локація святa: HallerCamping, Budapest, Óbesteru. 2, 1097 HallerCamping. Всі зібрані на ярмарку кошти було направлено Українською Асоціацією "Єдність" на допомогу лікарням у прифронтових зонах і адресну допомогу ЗСУ. Наступним заходом стало засідання Клубу українського кіно, що відбулося у межах дії Мистецького майданчику "Арт’Є"4 жовтня 2023 року. Основною тематикою стало обговорення класичних та сучасних українських фільмів та сприяння вивченню історії вітчизняного кінематографу. Захід відбувся за адресою: STEREOMűvház (1083, Budapest, Illésu. 36).

Доцент                                                                             Воронко О.Г.

IMG 5786IMG 5787

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG