Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Сучасні проблеми підготовки та професійного удосконалення працівників сфери освіти

Залиште оцінку
(1 голос)
Сучасні проблеми підготовки та професійного удосконалення працівників сфери освіти

ІНФОРМАЦІЯ

про VІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні проблеми підготовки та професійного удосконалення працівників сфери освіти»

пам’яті академіка Миколи Ярмаченка.

 

7-8 вересня 2023 р. у Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція пам’яті академіка Миколи Дмитровича Ярмаченка «Сучасні проблеми підготовки та професійного удосконалення працівників сфери освіти».

Організаторами конференції виступили Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Інститут педагогіки НАПН України, Інститут спеціальної педагогіки імені Миколи Ярмаченка НАПН України, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Університет Яна Кохановського міста Кельці (Польща), Тираспольський державний університет (Кишинів, Республіка Молдова).

У роботі конференції, яка відбулася в змішаному режимі – офлайн та онлайн, взяли участь 82 учасника, серед яких – 5 дійсних членів (академіків) НАПН України, 3 член-кореспонденти НАПН України, 25 докторів наук, професорів, представники 20 закладів вищої освіти, післядипломної педагогічної освіти, учителі закладів загальної середньої освіти, всіх регіонів України, 3-х наукових установ НАПН України, вчені з Республіки Польща та Республіки Молдова.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися Кремень Василь Григорович – президент Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук України, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України та Шеремет Олег Семенович – ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, доктор юридичних наук, професор.

Зокрема, Олег Семенович визначив конференцію одним з етапів підготовки до відзначення ювілейної дати нашого закладу освіти – 325-річчя початку діяльності на північному лівобережжі Чернігівського колегіуму. Також висловив впевненість, що спілкування наших викладачів і аспірантів з вченими Національної академії педагогічних наук, колегами із закладів освіти нашої держави та Європейських країн сприятиме поглибленню співпраці, обмін досвідом допоможе удосконаленню освітнього процесу та підвищенню якості підготовки здобувачів освіти.

Також у вітальному слові було зазначено, що колектив Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка прагне зберегти та примножити свої кращі традиції. Одним з вагомих досягнень останніх років є сьоме місце з працевлаштування випускників за обраним фахом серед всіх закладів вищої освіти України. Сьогодні, наголосив ректор – ми є університетом нашого міста.

Від імені колективу Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, усіх учасників конференції, ректор Олег Семенович Шеремет висловив слова вдячності Збройним Силам України за можливість працювати на освітньому фронті на відбудову та відновлення нашої держави. Слова вдячності прозвучали також нашим колегам із Польщі та Молдови, які долучилися до участі у конференції.

Для участі та виступу на конференції до нашого університету завітав ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Григорович Самойленко. Тема його доповіді «Інтернаціоналізація закладів вищої освіти в умовах війни та воєнного стану: проблеми та перспективи».

Особливість візиту до своєї альма-матір, колишнього випускника історичного факультету, сьогодні ректора НДУ, Олександра Григоровича Самойленка полягала також у тому, що наукове зібрання провідних педагогів України стало першим конкретним прикладом співпраці у рамках договору про створення Консорціуму підписаного в липні цього року між Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка та Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя.

Під час роботи конференції було обговорено історичні та філософські аспекти розвитку педагогічної науки в Україні, освіти дорослих, підготовки учителів до роботи в Новій українській школі, впровадження інноваційних технологій та моделі освіти дітей з особливими освітніми потребами, інтеграції освіти України в Європейський освітній простір.

За результатами роботи учасники конференції прийняли відповідні рекомендації.

111Screenshot 1Screenshot 4

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG