Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Студентка-еколог – учасниця міжнародного проекту “2023 edition of the TSSP NatSci program”

Залиште оцінку
(1 голос)
Студентка-еколог – учасниця міжнародного проекту “2023 edition of the TSSP NatSci program”

Протягом чотирьох тижнів липня та серпня 2023 р. в рамках програми TSSPNatSciprogram польського університету Миколи Коперника в Торуні (UniwersytetMikołajaKopernikawToruniuUMK) наукові дослідження проводила студентка третього курсу спеціальності «екологія» природничо-математичного факультету Дарина Усик. Таку можливість здобувачка освіти НУЧК отримала після перемоги у конкурсі “2023 edition of the TSSP NatSci program” та отримання стипендії для студентів, які цікавляться природничими науками. До конкурсу Дарину Усик готував професор кафедри екології та охорони природи Олександр Лукаш.

 

У Польщі Дарина Усик долучилася до вивченням проблеми світлового забруднення “Light Pollution of Torun” під керівництвом професора університету Миколи Коперника в Торуні Мечислава Кунза. Студентка навчилася використовувати дрони для вимірювання хмарності, фотографування, а також використовуючи систему SQM вночі, фіксувати забруднення нічного неба та оцінювати ступінь його чистоти за шкалою Бореля. Вільний час студентка присвятила відвідуванню визначних місць Торуня, зокрема майстерні у музеї торуньського пряника (фото).

Дарина дуже задоволена своїм міжнародним стажуванням: «На основі проведених досліджень ми запропонували способи вирішення однієї з важливих проблем урбоекосистем. Набутий досвід допоміг мені глибше зануритися у науку, а також удосконалити практику спілкування англійською та польською».

222333

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG