Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Театр EX LIBRIS закриває сезон прем`єрою

Залиште оцінку
(1 голос)
Театр EX LIBRIS закриває сезон прем`єрою

2 липня відбулося закриття театрального сезону у Молодіжному аматорському театрі EX LIBRIS ( з латини «з книжок») під керівництвом доцента, к.філос.н. Марини Каранди. Актова зала Національного університету «Чернігівський колегум» імені Т.Г. Шевченка   бачила вже добрих два з половиною десятки вистав цього колективу за дев`ять років творчого шляху. На цей раз глядачам була представлена надзвичайно актуальна вистава «Маузер та маки»  за однойменною драмою Марини Каранди. В основу  літературно-драматичного твору письменниця поклала такий епістолярний спадок, як спогади Маргарити Мурашко та щоденник учениці художника, Тіни Омельченко. Це белетризована біографія геніального  українського художника Олександра Мурашка, який стояв біля витоків Академії мистецтв, розбудовував національну  культуру і був підступно вбитий у 1919 році. Вистава підіймає сучасні питання: яка ціна наших визвольних змагань? Чи добре ми знаємо наших великих митців, які зробили Україні ім`я на початку 20 століття? Чому більшовики нищили розумних і талановитих, цвіт нації?    

 

Режисером виступив Євген Бондар, провідний актор драми, тому зусилля злагодженого  колективу помножені на професіоналізм консультанта, були гідно оцінені публікою. І ліричну лінію, і трагічну глядачі відчували, як свою власну.   Прекрасна робота музичного режисера Анатолія Новака допомогла створити багато палітру настроїв. Шикарні костюми, спеціально реконструйовані за старими фото дизайнерами Світланою Мазуренко, Аллою Джевагою та Оксаною Плиско, гарно відображали епоху. Мультимедійний супровід дозволяв познайомитися з картинами Олександра Мурашка, історія творення яких оживала прямо перед очима глядача.

Цей культурний проєкт дуже важливий  для Чернігова та й усієї України, адже такі герої нагадують у наші буремні часи про головне: хто ми такі, хто наші друзі, а хто вороги,  куди йдемо і як себе несемо у світовій спільноті.

 IMG 2942IMG 2943IMG 2944

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG