Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

День науки 2023

Залиште оцінку
(1 голос)
День науки 2023

Шановні колеги! Дорогі земляки!

Сьогодні складно уявити самодостатній університет, де б не народжувались нові наукові гіпотези або не впроваджувались сучасні наукові винаходи чи розробки.

 

Це й зрозуміло. Адже саме університетська спільнота вміло поєднує професійні компетентності наставника-педагога і пізнавальну невгамовність дослідника-науковця.

Саме таким гармонійним поєднанням і славиться наш Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Наші викладачі буквально керуються словами Плутарха, який свого часу казав: «Учень – це не посудина, котру потрібно наповнити, а факел, який треба запалити».

І ще й як запалюємо! Зовсім недавно наші студенти за вмілого керівництва талановитих викладачів-науковців посіли 2 місце в Україні за результатами конкурсу на написання наукових робіт. Молодці! Так тримати!

А високо «тримати планку» в науці в нас є кому, адже ґрунтовні дослідження забезпечує потужний колектив науковців, імпульс якому задають біля 50 докторів наук і 215 кандидатів наук та докторів філософії.

Вражає і найближчий «резерв» у науковій царині, адже в аспірантурі університету навчаються біля 200 амбітних молодих дослідників.

Значущими є нинішні індивідуальні наукові здобутки наших учених. Відомою в широких українських і міжнародних колах є наукова школа дослідників із біомеханіки під орудою академіка НАПН України, професора М. О. Носка.

На провідних ролях в Україні науковці навчально-наукового інституту історії та соціогуманітарних дисциплін імені О. М. Лазаревського на чолі з професором О. Б. Коваленком.

Не губляться в міжнародному науковому товаристві наші колеги з кафедри хімії та фармації (завідувачка кафедри, доктор технічних наук, професор І. М. Курмакова).

На передових позиціях у наукових колах наші екологи, біологи, філологи, технологи, представники наукових шкіл із початкової та дошкільної освіти.

Успішно торують шлях до наукового Олімпу представники мистецьких дисциплін, учені з багатоспектральної гуманітарної сфери, психологи та наші спортсмени.

Оноре де Бальзак колись сказав: «Ключем до будь-якої науки є знак питання». Науковці нашого університету переконливо доводять, що за натхненної праці, невпинності пізнання й щирого бажання підготувати «науковий грунт» для нащадків, у науці можна «віднайти» ще один знак – це знак оклику!

І саме його заслуговують науковці нашого НУЧКу!

Зі святом!

З повагою

ректор                                                                      Олег ШЕРЕМЕТ  

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG