Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Проведення спільних наукових досліджень з колегами з Поморської академії в Слупську (Польща)

Залиште оцінку
(1 голос)
Проведення спільних наукових досліджень з колегами з Поморської академії в Слупську (Польща)

До Інституту біології та наук про Землю Поморської академії в Слупську (Польща) згідно з угодою про співпрацю запрошений професор кафедри екології та охорони природи Олександр Лукаш як візит-пррфесор та для проведення спільних наукових досліджень з біології та екології.

 

В рамках перебування в університеті-партнері Олександр Лукаш викладає для польської студентської аудиторії курс "Фізіологія рослин".Коло спільних наукових досліджень охоплює вивчення біологічної активності сполук, які містять синантропні види рослин, а також гербарна справа. Професори Поморської академії Збігнєв Собіш та Маріола Трухан ознайомили Олександра Лукаша з новітніми технологіями зберігання гербарних колекцій та цифрування гербарних зразків. Під час зустрічей з ректором Поморскої академії проф. Збігнєвом Осадовським, проректором проф. Даріушем Фіцеком, директорами інститутів проф. Івоною Яжевич, проф. Анною Ярошевич, проф. Іваном Кірвелем велося про реалізацію програм семестрового обміну та подвійного диплому, а також проведення циклічної наукової конференції "Природні ресурси прикордонних територій в умовах зміни клімату" (NARBAC), яка цього року відбудеться у НУЧК. Варто зауважити, що у Поморській академії зараз навчається за програмою подвійного диплому троє студентів природничо-математичного факультету спеціальності 091 Біологія.

Під керівництвом завідувачки кафедри біології Поморської академії проф. Галини Ткаченко викладачі партнерського університету долучилися до обговорення освітньо-наукової програми НУЧК третього рівня вищої освіти (доктор філософії)за спеціальністю 091 Біологія (091 Біологія та біохімія). Вони мали можливість безпосередньо задати питання гаранту цієї ОП проф. О. Лукашу.

22 квітня до Дня Землі студенти Поморської академії спеціальності "біологія медична" та "біологія вчительська" спільно з проф. О. Лукашем. під час вивчення представників різних типів фотосинтезу долучилися до акції очищення Землі від побутового сміття.

25 04 23 225 04 23 325 04 23 425 04 23 525 04 23 6

25 04 23 7

 

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG