Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Університетський сад Перемоги

Залиште оцінку
(1 голос)
Університетський сад Перемоги

Продовжуючи реалізацію Програми Президента України «Зелена країна» в Чернігові науковці, лісівники та студенти висадили університетський сад Перемоги біля Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка.

 

«Кожне дерево, кожна рослина висаджені під час війни в ім’я наших захисників та перемоги. Незламний стійкий Чернігів. Нескорена Чернігівщина, землі, села й міста якої до цього часу потерпають від обстрілів. Та попри всі жахи війни наша студентська молодь опановує нові професії, наші викладачі передають свої знання, щоб вже сьогодні відроджувати Україну. А дерево – як символ продовження   життя, яке ніколи не заламати, як і нашу рідну країну,»- сказав доктор юридичних наук, професор, ректор Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка Олег Шеремет.

Висаджували дбайливо вирощені чернігівськими лісівниками вічно-зелені самшити та ялівці представники Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, філії «Чернігівське лісове господарство» ДП «Ліси України», ректорат, науковці, викладачі та студенти НУЧК імені Т.Г.Шевченка: ректор Олег Шеремет, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, кандидат історичних наук Валентин Панченко, доцент кафедри біології, кандидат біологічних наук, методист Чернігівського обласного наукового ліцею, голова Чернігівського обласного товариства охорони природи Світлана Потоцька, завідувач кафедри екології та охорони природи НУЧК ім. Т.Г. Шевченка Юрій Карпенко.

Варто також відзначити, що плідна співпраця науковців та лісівників для Національного університету матиме своє практичне застосування. В найближчих планах - відкриття нового напряму підготовки фахівців «лісового господарства». Для НУЧК ім.Т.Г. Шевченка – це подальший розвиток, співпраця та обмін досвідом із європейськими закладами освіти, екологічне відновлення природи країни після війни, а також лісовідновлення, дендрологія, ландшафтне озеленення, лісова меліорація, мисливствознавство, історія і культура України.

Власне, кожен на своєму місці робить усе, щоб було небо без хмар із кулями, а українські діти мали світле майбутнє в незалежній Україні.

За інформацією філії «Чернігівське лісове господарство» ДП «Ліси України»

21 04 23 0221 04 23 0321 04 23 0421 04 23 05

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG