Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г. Шевченка
T.H. Shevchenko National University «Chernihiv Colehium»
НУЧК імені Т.Г Шевченка

Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка – Реймський університет Шампань-Ардени: на шляху розвитку діалогу та співпраці

Залиште оцінку
(1 голос)
Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка – Реймський університет Шампань-Ардени: на шляху розвитку діалогу та співпраці

Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка здійснюються послідовні кроки по розвитку міжнародної співпраці з провідними європейськими університетами. Так, 28 березня поточного року відбулася відеоконференція між керівництвом нашого університету та університету міста Реймс (Франція). Варто зазначити, що захід є складовою частиною співпраці між містами-партнерами Черніговом та Реймсом. Делегація французького міста вже відвідувала НУЧК імені Т.Г.Шевченка у лютому 2023 року.

Перший проректор університету професор Володимир Дятлов презентував історію, традиції та сьогодення нашого закладу вищої освіти, його науковий потенціал. Особлива увага була приділена діяльності факультету фізичного виховання, розвитку студентського спорту, що дуже цікавило французьких партнерів. Зі свого боку, наші французькі друзі презентували Реймський університет Шампань-Ардени, який є головним науково-освітнім закладом провінції Шампань. В ході обговорення, до якого долучилися представники обох університетів, були окреслені найближчі пріоритети співробітництва. Передусім, це стосується взаємодії в сфері фізичної культури та спорту, історії та археології, екології, академічної мобільності. До обговорення долучився заступник мера міста Реймс Дімітрі Удін. Зі свого боку, муніципалітет також надаватиме всіляку підтримку спільним проєктам між двома університетами.

Підводячи підсумки відеоконференції, професор Володимир Дятлов ще раз подякував представникам Реймського університету Шампань-Ардени за ініціативу щодо розвитку співпраці та всебічну підтримку боротьби нашого народу за суверенітет та територіальну цілісність України.

photo 5269658090754656070 y

photo 5269658090754656072 y

Національний університет "Чернігівський колегіум" імені Т.Г.Шевченка

T.H. Shevchenko
National University
«Chernihiv Colehium»

КОНТАКТИ

З нами можна зв'язатись за вказаними контактами

Адреса: 14013, м Чернігів вул. Гетьмана Полуботка, 53

Телефони:

Приймальна комісія (0462) 941-081

(073) 104 82 73
(096) 506 28 20

Приймальня ректора (0462) 941-170

Загальний відділ (0462) 941-178

 

Ми в соціальних мережах FB IG YT TG TG